Μπορεί το φετινό Monaco να μην είναι το τελευταίο GP του Button

Μπορεί το φετινό Monaco να μην είναι το τελευταίο GP του Button

Κι αν δεν ανανεώσει ο δυσαρεστημένος Alonso για το 2018; Κάπως έτσι μπαίνει ξανά στο κάδρο ο Button για μια πλήρη σεζόν το 2018.

Δεν χρειάστηκε να ψάξουν μακριά. Την κενή θέση του Fernando Alonso, o οποίος θα πρέπει να χάσει το GP του Monaco μετά την απόφασή του να τρέξει στο φετινό Indy 500 στην Αμερική, επιστρατεύτηκε να καλύψει ο Jenson Button.

Ο Button, ο οποίος θα επιχειρήσει μια βουτιά στο άγνωστο αφού δεν έχει κάνει δοκιμές με το φετινό αυτοκίνητο και δεν θα μπορέσει να το οδηγήσει καθόλου πριν το Monaco, έχει μια ιδιότυπη συμφωνία με τη McLaren. Ενώ αποχώρησε την ενεργό δράση στο τέλος της περασμένης σεζόν, οι δύο πλευρές συνδέονται με συμβόλαιο το οποίο μπορεί υπό προϋποθέσεις να τον φέρει πίσω στην F1 το 2018.

Προφανώς, η απόφαση είναι περισσότερο της McLaren. Αν δηλαδή εκείνος θέλει να επιστρέψει, αλλά η ομάδα όχι, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά. Αν τον θέλει η McLaren, τότε είναι στην δική του ευχέρεια. Με δεδομένη την ηλικία του Button, και όσο υπάρχει στην ομάδα ο έμπειρος και ικανότατος Alonso, είναι προφανές ότι ο αγωνιστικός διευθυντής Eric Boullier και ο CEO Zak Brown θέλουν ένα νεαρό ταλέντο στο άλλο αυτοκίνητο.

Όμως το συμβόλαιο του Alonso λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το ανανεώσει μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της τριετούς συνεργασίας τους. Ειδικά από την στιγμή πουτα συμβόλαια των Bottas και Raikkonen σε Merceds και Ferrari επίσης λήγουν στο τέλος της σεζόν, οπότε ανοίγονται ευκαιρίες για τον Alonso. Οπότε, έχει τουλάχιστον έναν καλό λόγο η McLaren να κρατά stand by τον Button, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον Alonso.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube