Μόνο δέκα οι ομάδες F1 το 2017;

Μόνο δέκα οι ομάδες F1 το 2017;

Έτσι φαίνεται, αφού η εταιρεία που λειτουργεί τη Manor Racing πτώχευσε και μπήκε σε αναγκαστική διαχείριση.

Η Just racing Services Ltd, που λειτουργεί τη Manor Racing, τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον της ομάδας λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν του 2017.

Μετά από έντονη φημολογία σήμερα Παρασκευή το πρωί σχετικά με την τύχη της Manor, το προσωπικό κλήθηκε σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Banbury και του ανακοινώθηκε ότι η προσπάθεια εύρεσης ενός επενδυτή-σωτήρα δεν καρποφόρησε.

Αντίθετα, η FRP Advisory LLP ορίστηκε αναγκαστικός διαχειριστής της Just Racing Services Ltd.

Σε ανακοίνωσή της, η Manor λέει: «Η απόφαση πάρθηκε μετά από κάμποσους μήνες συζητήσεων με επενδυτές, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί το καλύτερο μέλλον για την ομάδα. Συζητήσεις που είχαν πρόσφατα προχωρήσει με έναν συγκεκριμένο επενδυτή, σε σημείο που να υπογραφεί συμφωνία επί της αρχής.

«Δυστυχώς, ο επενδυτής δεν κατάφερε να προωθήσει μια τελική συμφωνία στο χρονικό πλαίσιο όπου θα είχαν αποφευχθεί οι επιπτώσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας για το 2017, και οι διευθυντές δεν είχαν άλλη εναλλακτική από το να θέσουν την ομάδα υπό αναγκαστική διαχείριση».

Ο διαχειριστής, Geoff Rowley, δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη απολύσεις στο προσωπικό των 212 ατόμων, αλλά παραδέχτηκε ότι το χρονικό περιθώριο είναι περιορισμένο για να γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση πριν το πρώτο Grand Prix της σεζόν, στην Αυστραλία τον Μάρτιο.

Σημειώνουμε ότι η Manor ήταν η μόνη ομάδα που δεν είχε δηλώσει τους οδηγούς της για το 2017. Από τους περσινούς της οδηγούς, ο Pascal Wehrlein υπέγραψε με τη Sauber και ο Esteban Ocon με τη Force India.

Τέλος, θα επισημάνουμε ότι ο Felipe Nasr, ο οδηγός που σφράγισε μάλλον τη μοίρα της Manor, στερώντας της κάμποσα εκατομμύρια αφού πήρε για τη Sauber 2 βαθμούς στη Βραζιλία, βγήκε και αυτός χαμένος καθώς διεκδικούσε μια θέση στην ομάδα για το 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube