Μηνύσεις από την οικογένεια Bianchi για το θάνατο του Jules

Μηνύσεις από την οικογένεια Bianchi για το θάνατο του Jules

H οικογένεια του Bianchi αποφάσισε να μηνύσει την F1, τη FIA και τη Marussia για το θάνατο του Jules.

Ο Jules Bianchi πέθανε από βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι ύστερα από το ατύχημα που είχε στο GP Ιαπωνίας, στη Suzuka το 2014.

Υπό καταρρακτώδη βροχή και με χαμηλή νέφωση, η πίστα γλιστρούσε και η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Ο νεαρός οδηγός της Marussia είχε έξοδο υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας και το μονοθέσιό του σφηνώθηκε κάτω από γερανό που είχε βγει για να μαζέψει την Sauber του Adrian Sutil που είχε ήδη βγει στο ίδιο σημείο.

Παρότι το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε η ίδια η FIA αθωώνει τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας, η οικογένεια πιστεύει ότι υπήρξαν σοβαρά λάθη και παραλείψεις σε όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Ύστερα από μήνες προβληματισμού, αποφάσισαν να υποβάλουν μηνύσεις κατά του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και κατά της ομάδας του Jules, της Marussia.

Ο πατέρας του Jules, Philippe Bianchi δήλωσε: «Αναζητούμε δικαιοσύνη για τον Jules και θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, σχετικά με τις αποφάσεις που οδήγησαν στο ατύχημα του ιαπωνικού GP το 2014. Ως οικογένεια, έχουμε πάρα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και θεωρούμε ότι το ατύχημα και ο θάνατος του Jules θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν δεν είχαν γίνει μία σειρά λαθών».

Η νομική εταιρεία Stewarts Law που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας Bianchi έχει στείλει εξώδικα στη FIA, στο Formula One Group και στη Marussia. Με αυτά εξηγεί γιατί η οικογένεια πιστεύει ότι έχουν ευθύνη για το ατύχημα.

«Το ατύχημα του Jules Bianchi θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», δήλωσε ο Julian Chamberlayne, συνεργάτης της Stewarts Law. Το πόρισμα της FIA έκανε δεκάδες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας στην F1, αλλά απέτυχε να επισημάνει τα λάθη που οδήγησαν στο χαμό του Jules. Το πόρισμα αυτό προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση στην οικογένεια, διότι ενώ ανέφερε μια σειρά παραμέτρων που οδήγησαν στο ατύχημα, τελικά έριχνε την ευθύνη στον Jules. Η οικογένειά του είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυτή τη νομική διαδικασία, έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Και καταλήγει η δήλωση της νομικής εταιρείας: «Αυτό είναι σημαντικό αν θέλουμε οι τωρινοί και οι μελλοντικοί οδηγοί της F1 να έχουν εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στην F1. Αν όλα είχαν γίνει σωστά, ίσως ο Jules να ήταν ζωντανός και να αγωνιζόταν σήμερα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube