Michael Schumacher: Ένας χρόνος μετά

Michael Schumacher: Ένας χρόνος μετά

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής τραυματιζόταν σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση σε πίστα του σκι

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013, 11 το πρωί και ο Michael Schumacher όπως κάθε χρόνο έκανε τις διακοπές του σε χιονοδρομικό κέντρο της Γαλλίας. 
 
Λάτρης του σκι δεν μπορούσε να φανταστεί Χριστουγεννιάτικες διακοπές μακρυά από χιονοδρομικό κέντρο.
Όμως εκείνη η ημέρα έμελε να αλλάξει τη ζωή του.
Το ρολόι έδειχνε 11 το πρωί όταν ο Γερμανός επέλεξε να κινηθεί εκτός πίστας (σενάρια για το γιατί το έκανε υπάρχουν ακόμη πολλά) με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ένα βράχο να πέσει καινα τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
 
Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, αυτό της Γκρενόμπλ διατηρώντας ακόμη τις αισθήσεις του και εκεί οι γιατροί διαπιστώνουν πως ο τραυματισμός του είναι πολύ σοβαρός και χρήζει άμεσης νευροχειρουργικής επέμβασης.
Ο κόσμος της F1 (και όχι μόνον) παγώνει. 
 
Οι ειδήσεις που έρχονται από το νοσοκομείο μόνον ενθαρρυντικές δεν είναι.
Ο Γερμανός έχει πέσει σε κώμα και οι οικείοι του δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Ο χρόνος περνά και οι γιατροί δεν δίνουν καμμία είδηση που να ανάβει ένα φως ελπίδας τη στιγμή που εκατοντάδες φίλοι του Schumi ξημεροβραδυάζονται έξω από το νοσοκομείο.
 
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.
Μετά από πάρα πολύ καιρό ο Michael μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο ανάνηψης στη Λωζάνη και από εκεί στο σπίτι του κατ΄οίκον νοσηλεία χωρίς ποτέ να έχει συνέλθει και να έχει αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον.
Οι πληροφορίες που φτάνουν από το περιβάλλον του ένα χρόνο μετά τον σοβαρό του τραυματισμό είναι λιγοστές, την ώρα που οι φήμες είναι πολλές και συνήθως διαψεύδονται από τη μάνατζέρ του.
Ένα είναι σίγουρο: Δώδεκα μήνες μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, ο Michael Schumacher δεν έχει ακόμη ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον, η σύζυγός του Κορίνα και τα παιδιά τους είναι συνεχώς κοντά του και του παρέχουν κάθε δυνατή φροντίδα και βοήθεια και όλοι ελπίζουν να ακούσουν μια καλή είδηση που να λέει ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, που αγαπήθηκε όσοι λίγοι αθλητές, βρίσκεται οριστικά στην οδό της ανάκαμψης.
 
Εως τότε εμείς απλά ευχόμαστε το καλύτερο και αρνούμαστε πεισματικά να αναπαράξουμε ειδήσεις που βασίζονται σε φήμες και δημοσιεύματα χωρίς επιβεβαίωση.
 
Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως ελπιδοφόρα νέα δεν έχουμε (μέρες που είναι) ούτε για τον Jules Bianchi που και αυτός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στη διάρκεια του ιαπωνικού GP. 
Eίθε το 2015 να φέρει καλές ειδήσεις και για τους δύο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube