Μη ασφαλής η Toro Rosso του Sainz. Δείτε γιατί.

Μη ασφαλής η Toro Rosso του Sainz. Δείτε γιατί.

H Toro Rosso κλήθηκε σε απολογία γιατί παρέδωσε για τεχνικό έλεγχο το αυτοκίνητο του Carlos Sainz σε κατάσταση «μη ασφαλή».

Οι αγωνοδίκες του βρετανικού GP κάλεσαν σε απολογία την Toro Rosso γιατί η ιταλική ομάδα, θυγατρική της Red Bull, παρέδωσε το αυτοκίνητο του Carlos Sainz στους τεχνικούς εφόρους για έλεγχο σε πλημμελή κατάσταση.

Στη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου σήμερα Πέμπτη εν όψει του βρετανικού GP, βρέθηκε ζημιά σε ένα από τα συρματόσχοινα συγκράτησης των τροχών στο αυτοκίνητο του Sainz. Και παρότι έγιναν οι σχετικές συστάσεις, η ομάδα αρνήθηκε να το αντικαταστήσει. Έτσι η FIA χαρακτήρισε το αυτοκίνητο μη ασφαλές και ταυτόχρονα κάλεσε την Toro Rosso να εξηγήσει την στάση της.



Συγκεκριμένα, το σημείωμα του τεχνικού εφόρου ανέφερε: «Στο πλαίσιο του αρχικού τεχνικού ελέγχου, το αυτοκίνητο #55 βρέθηκε με ελαττωματικό συρματόσχοινο συγκράτησης τροχού. Οι τεχνικοί έφοροι ενημέρωσαν την Scuderia Toro Rosso για αυτό και τους ζήτησαν να το αντικαταστήσουν. Η ομάδα αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες. Ο τεχνικός έφορος εξέτασε μόνος του τη ζημιά και βρήκε ότι εκτός από το ότι το συρματόσχοινο ήταν κατεστραμμένο, πολλά σύρματα είχαν συνδεθεί πρόχειρα μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η ομάδα είχε γνώση του προβλήματος το οποίο προσπάθησε να επισκευάσει πρόχειρα και όχι με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Συνεπώς, συνειδητά παρέδωσε το αυτοκίνητο για τεχνικό έλεγχο σε μη ασφαλή κατάσταση».

Η προσπάθεια της Toro Rosso να περάσει το αυτοκίνητο για τεχνικό έλεγχο σε αυτή την κατάσταση συνιστά παραβίαση του Άρθρου 12.1.1.b του Αγωνιστικού Κανονισμού της FIA.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube