Μετέωρη η Simona de Silvestro

Μετέωρη η Simona de Silvestro

Δεν τα βρήκε με τη Sauber και το πρόγραμμα δοκιμών της για συμμετοχή στο πρωτάθλημα F1 του 2015, σταμάτησε.

Η καριέρα της Simona de Silvestro στη Formula 1 έμεινε μετέωρη αφού οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους μάνατζέρ της και τη Sauber δεν κατέληξαν σε συμφωνία και σταμάτησαν.

Αυτό σημαίνει ότι η de Silvestro δεν θα οδηγήσει για τη Sauber με την οποία ήλπιζε να προβιβαστεί στην F1 το 2015, αν και το «αδελφό» μας AUTOSPORT πιστεύει ότι θα διατηρήσει την ιδιότητα του «προστατευόμενου» οδηγού της ομάδας.

Η 25χρονη Ελβετίδα είχε πάει στην Sauber τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από 4 χρόνια αγώνων στο κορυφαίο πρωτάθλημα μονοθεσίων IndyCar των ΗΠΑ.

Έκανε δύο δοκιμές, στο Fiorano και τη Valencia, με ένα μονοθέσιο Sauber διετίας, με στόχο να της δοθεί από τη FIA η απαραίτητη άδεια (superlicence).

Στη συνέχεια η de Silvestro είχε σκοπό να διεκδικήσει μια θέση οδηγού της Sauber για το 2015, αλλά η περίοδος των 90 ημερών μετά τις δοκιμές της, κατά την οποία θα έπρεπε να της δοθεί η superlicence, έχει πλέον παρέλθει.

Η μη επίτευξη συμφωνίας χάλασε επίσης τα σχέδια της Sauber να δώσει στην de Silvestro την πρώτη της γεύση από σύγχρονο μονοθέσιο, στις ελεύθερες δοκιμές του GP των ΗΠΑ, στο Austin, στο τέλος του μήνα. Όμως η ομάδα δηλώνει πως ελπίζει να βρει τρόπο να δώσει στην Ελβετίδα την ευκαιρία να οδηγήσει ξανά στο μέλλον.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε στο AUTOSPORT: «Το πρόγραμμα δοκιμών της Simona δεν θα συνεχιστεί για οικονομικούς λόγους από την πλευρά της.

«Όλοι στην ομάδα που συνεργάστηκαν μαζί της τους τελευταίους έξι μήνες είναι πολύ απογοητευμένοι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, διότι τους άρεσε η συνεργασία μαζί της.

«Εξετάζουμε τώρα άλλες δυνατότητες για να συνεχιστεί η συνεργασία της Simona με την ομάδα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο».

[Πηγή: www.autosport.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube