Mercedes, Renault και Marchionne διαψεύδουν τον Ecclestone

Mercedes, Renault και Marchionne διαψεύδουν τον Ecclestone

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας με στόχο να προσελκύσει απλώς λίγη δημοσιότητα χαρακτηρίζουν τις χθεσινές δηλώσεις του Ecclestone οι Ferrari, Renault και Mercedes.

Η Mercedes και η Renault απαξιώνουν τις χθεσινές δηλώσεις του Bernie Ecclestone, σύμφωνα με τις οποίες η Mercedes βοήθησε την Ferrari με τον κινητήρα της F1 προκειμένου να υπάρχει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και να δώσει αξία στον τίτλο που θα κατακτήσει.

Ο Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes, δεν θεωρεί τα λόγια αυτά του Ecclestone κριτική. Είναι απλώς ο τρόπος του Bernie να δημιουργεί αναστάτωση και να υπενθυμίζει στο paddock την επιρροή του. «Είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάθεται στην άλλη άκρη του πλανήτη και με μία κουβέντα να κάνει άνω κάτω το paddock» δήλωσε ο Wolff. «Μου αρέσουν αυτές οι φανταστικές ιστορίες του Bernie. Μου είχαν λείψει. Είναι η πρακτική του, η δημιουργία τεχνητών κρίσεων, το “διαίρει και βασίλευε”. Μου είχε λείψει».

Ο Cyril Abiteboul, εκτελεστικός διευθυντής της Renault F1 επίσης εμφανίστηκε απαξιωτικός σε σχέση με τις δηλώσεις του Ecclestone. «Υπήρξε έντονη φημολογία σχετικά με αυτό. Δεν είναι καινούρια ιστορία. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά κάτι. Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο, πολύ απλά γιατί θα ήταν αδύνατο να κρατηθεί μυστικό. Όταν ας πούμε υπήρχε η περίπτωση μιας συνεργασίας Mercedes – Honda, είδαμε ότι δεν χρειάστηκαν περισσότερες από δύο μέρες για να το μάθει όλος ο πλανήτης.

Ο Eric Boullier επισήμανε την τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια συνεργασία όπως την περιέγραψε ο Ecclestone, σε σχέση με την μεταφορά τεχνογνωσίας που επιδιώκουν οι ομάδες κάνοντας μεταγραφές στελεχών. «Αρνούμαι να σχολιάσω πιο σοβαρά μεταφρασμένες από τα ιταλικά δηλώσεις του Bernie, κατά τα άλλα», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren.

Ο πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne είπε ότι οι δηλώσεις του Ecclestone του προκαλούν αναγούλα, τόσο για την αναφορά στη βοήθεια που φέρεται να δέχτηκε η ιταλική εταιρεία από τη Mercedes, όσο και για την διαχρονική εύνοια της FIA προς την Scuderia μέσω συγκεκριμένων τεχνικών κανονισμών. Και είπε ότι ο Ecclestone χρωστά χάρη στη Ferrari για το κύρος που έδωσε στον θεσμό του. «Όσο ο Bernie είχε τον έλεγχο της Formula 1, χρησιμοποίησε την ύπαρξη της Ferrari στον θεσμό για προσωπικό του όφελός του πολλές φορές», ανέφερε ο Marchionne.   

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube