Mercedes-AMG GT R: Το πιο γρήγορο safety car

Mercedes-AMG GT R: Το πιο γρήγορο safety car

Με 585 ίππους, έχει τελική ταχύτητα 318 km/h και χρειάζεται 3,6’’ για το 0-100 km/h.

Ενόψει της νέας σεζόν της F1 η Mercedes παρουσιάζει το safety car της χρονιάς που είναι και το πιο δυνατό και πιο γρήγορο που έχει εμφανιστεί ποτέ στις πίστες.

Πρόκειται για τη Mercedes-AMG GT R που κινείται από έναν 4λιτρο V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,6’’ και τελική ταχύτητα 318 km/h.

Το συγκεκριμένο safety car είναι σαφώς γρηγορότερο από τη Mercedes GT S που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στις πίστες της F1. Όπως λέει ο Γερμανός οδηγός ο Bernd Mayländer που θα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο μπάκετ της GT R, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που όλοι εύχονται να βγαίνει όσο το δυνατό λιγότερες φορές στην πίστα, αλλά όταν χρειαστεί να το κάνει αυτό, είναι το πιο κατάλληλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Η συγκεκριμένη GT R είναι εφοδιασμένη και με το «AMG Track Package», το οποίο εκτός των άλλων (ειδικός χρωματισμός, φώτα οροφής, αεροδυναμικά βοηθήματα, κτλ) κεραμικά φρένα και σύστημα προστασίας από ανατροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο iPad, τα οποία χειρίζεται ο συνοδηγός του Bernd Mayländer, ο Richard Darker. Σε ένα προβάλλεται η εικόνα που βλέπουμε  και εμείς από την τηλεόραση, ενώ στο δεύτερο προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο οι θέσεις των μονοθεσίων στην πίστα αξιοποιώντας το σύστημα τηλεμετρίας και καταγραφής δεδομένων, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή το πλήρωμα του safety car να γνωρίζει πού βρίσκεται το κάθε μονοθέσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT R

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι φέτος η Mercedes συμπληρώνει 23 χρόνια που έχει την ευθύνη να προμηθεύει την F1 με safety car. Η πρώτη χρονιά ήταν το 1996 με μία C36 AMG.
Το δεύτερο είναι πως στις πίστες θα υπάρχει ακόμη μια Mercedes, η AMG C 63 S T-Modell, η οποία είναι το αυτοκίνητο με το οποίο θα μετακινείται το ιατρικό τιμ (medical car). Γι’ αυτήν ειδική ευχόμαστε να μένει μόνιμα παρκαρισμένη στα πιτ…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube