Με κινητήρες Ferrari η Haas F1 Team

Με κινητήρες Ferrari η Haas F1 Team

Από το 2016 θα μπεί η ομάδα του Aμερικανού στη Formula 1

Σε οριστική συμφωνία με τη Ferrari ήρθε ο Gene Haas και έτσι η ομάδα του που θα την δούμε από το 2016 στις πίστες με το όνομα Haas F1 Team, θα χρησιμοποιεί στα μονοθέσιά της κινητήρες της Ferrari.
 
Οι ΗΠΑ είναι μια από τις πλέον σημαντικές αγορές της Ferrari και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επελέγησαν οι κινητήρες της Scuderia, με τον δεύτερο να είναι τα «δυνατά ονόματα» τα οποία θέλει ο Gene Haas να συνδυάσει με την ομάδα του.
Να σημειώσουμε ότι ο αμερικανός είχε επιλέξει αρχικά σαν όνομα της ομάδας το «Haas Formula» στη συνέχεια όμως το άλλαξε σε «Haas F1 Team».
 
Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Marco Mattiacci τόνισε πως στη Ferrari ανυπομονούν να στηρίξουν τη νέα ομάδα υπογραμμίζοντας τη δύναμη του ονόματος Ferrari στις ΗΠΑ. Θα την στηρίξουμε - είπε ο Marco Mattiacci - για να την βοηθήσουμε να γίνει ένας δυνατός πάικτης στην F1.
 
Aπό τη δική του πλευρά ο Gene Haas δήλωσε πως η Ferrari είναι συνώνυμη της ιστορίας της Formula 1 και δεν υπάρχει πιο πετυχημένη ομάδα από αυτήν. Ετσι, συνέχισε, η συμφωνία μαζί της, μας παρέχει όλα εκείνα τα εχέγγυα για να προσπαθήσουμε να διακριθούμε από την πρώτη κιόλας χρονιά της παρουσίας μας στον μαγικό κόσμο της F1.
 
Eτσι, μετά από αυτή τη συμφωνία, η ομάδα της Haas έγινε η τρίτη μετά την Sauber και τη Marussia που θα χρησιμοποιούν τις μονάδες ισχύος και τα μηχανικά μέρη που συνδέονται με αυτές από το Μαρανέλο. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube