Mattiacci: Ετσι θα πετύχουμε την επιστροφή της Ferrari στην κορυφή

Mattiacci: Ετσι θα πετύχουμε την επιστροφή της Ferrari στην κορυφή

Εστειλε μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας που αγωνιούν για αποτελέσματα μέσα στο 2014 πως στην F1 δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις

Ο Marco Mattiacci επιμένει πως εκείνο που τον ανησυχεί περισσότερο είναι το πως θα επανακάμψει η Ferrari στην κορυφή της F1, από τον πείσει τους φίλους της ομάδας πως αυτός είναι ο ενδεδειγμένος άνθρωπος για να το πετύχει.
 
Η «κόκκινη ομάδα» ξεκίνησε την εποχή των V6 turbo κινητήρων μάλλον με το... αριστερό πόδι, έχοντας ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο και δύο μόνο πόντιουμ με τον Alonso. Ο Mattiacci που αντικατέστησε τον Stefano Domenicali μετά την παραίτησή του, δεν θέλει να βάλει στο τραπέζι ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε πιστεύει ότι η Ferrari θα επανέλθει στην κορυφή, ωστόσο με μια δόση αρκετής αυτοπεποίθησης (έως και έπαρσης θα μπορούσε να πει κάποιος) επιμένει πως εκείνος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να το πετύχει.
 
«Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να ξεπεράσουμε τις πολλές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας» τονίζει, συμπληρώνοντας πως έχουμε μια σαφή στρατηγική που θα ακολουθήσουμε η οποία περιλαμβάνει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι όλα τα στελέχη να επιταχύνουμε τις θετικές εξελίξεις.
Ωστόσο ζήτησε από τους φίλους της Scuderia να έχουν υπομονή και τόνισε με νόημα πως για φέτος δεν υπάρχει γρήγορη λύση.
Είπε όμως πως είναι πεπεισμένος πως η ομάδα έχει στη διάθεσή της την καλύτερη ομάδα τεχνικών που μπορεί να μας εξασφαλίσει το «γύρισμα» της τύχης και την επιστροφή στην κορυφή.
 
Θέλοντας μάλιστα να τονίσει ακόμη περισσότερο τα λεγόμενά του προχώρησε σε ένα παράδειγμα από το χώρο του ποδοσφαίρου λέγοντας πως «η Fromula 1 δεν είναι σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα όπου αλλάζεις έναν ή δύο παίκτες και τον προπονητή και τον επόμενο χρόνο παίρνεις πρωτάθλημα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία στον κόσμο και με κορυφαία ταλέντα που την υπηρετούν».
 
Κλείνοντας ο Marco Mattiacci τόνισε πως στη Ferrari έχουμε μια σταθερή πλατφόρμα πάνω στην οποία πατάμε και αυτή είναι τα 60 χρόνια της ιστορίας μας, ο τεχνολογικός θησαυρός που έχουμε στα συρτάρια μας και η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, ένα κορυφαίο ζευγάρι οδηγών και η εμμονή μας να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube