«Μακρόχρονη μάχη» για τον Michael Schumacher

«Μακρόχρονη μάχη» για τον Michael Schumacher

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, ενώ «φίλος του» είχε πει ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και δεν μιλά, αλλά προοδεύει.

Η ανακοίνωση της Sabine Kehm ρίχνει μια σκιά αμφιβολίας σε δημοσίευμα εφημερίδας που έγραφε ότι ο Schumacher έχει κάνει νοητική πρόοδο.

«Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο. Θα είναι ένα μακρό διάστημα και μια σκληρή μάχη», δήλωσε η Kehm στο πρακτορείο Reuters. «Κάνει πρόοδο ανάλογη με τη σοβαρότητα της κατάστασης», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας μια δήλωση που είχε κάνει προ μηνός.

Ο Schumacher είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες σε ένα ατύχημα με σκι στο Meribel των γαλλικών Άλπεων, πριν ένα ακριβώς χρόνο. Βγήκε από το τεχνητό κώμα τον Ιούνιο και από το νοσοκομείο το Σεπτέμβριο.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Le Parisien, o Philippe Streiff, επίσης πρώην οδηγός F1 που είχε σοβαρό ατύχημα και έχει μείνει παράλυτος, είχε πει ότι ο Schumacher έχει προβλήματα μνήμης και ομιλίας, αλλά «παρ’ όλα αυτά, έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τα κοντινά του πρόσωπα».

Ο Streiff, που είναι σε αναπηρική καρέκλα από το 1989, είχε πει: «Πάει καλύτερα, αλλά όλα είναι σχετικά. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορεί να μιλήσει.

«Όπως κι εγώ, είναι σε αναπηρική καρέκλα, παράλυτος. Έχει προβλήματα μνήμης και ομιλίας».

Ο Streiff, που περιγράφεται από την εφημερίδα ως παλιός φίλος του Schumacher, είπε ότι είχε πάρει τις πληροφορίες από τη σύζυγο του Schumi, Corinna, και από τον χειρουργό του, Gerard Saillant, τον οποίο γνωρίζει από το δικό του ατύχημα.

Είπε ότι ο Schumi, που θα κλείσει τα 46 στις 3 Ιανουαρίου, είχε «πολύ περιορισμένη» κινητικότητα, αλλά έκανε προσπάθειες να καθίσει ίσια και «μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να ελπίζει ότι μια μέρα θα περπατήσει με δεκανίκια».

Η Kehm όμως δήλωσε ότι ο Streiff δεν είναι στενός φίλος του Schumacher και ότι οι ισχυρισμοί του ότι είχε επαφή με τα δύο προαναφερόμενα πρόσωπα ήταν «αντικειμενικά λανθασμένοι».

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό το δημοσίευμα», είπε. «Μπορώ μόνο να πω ότι δεν ξέρω από πού είχε ο Streiff τις πληροφορίες του, αφού δεν έχει επαφή μαζί μας ούτε είχε ποτέ».

Χθες το βράδυ ο καθηγητής Saillant έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν είχε «την παραμικρή προφορική, γραπτή ή προσωπική επαφή» με τον Streiff για ένα χρόνο.

Ο καθηγητής Payen, πάντως, που είχε κουράρει τον Schumi στο νοσοκομείο της Grenoble, είχε πει πριν δύο μήνες: «Έχω διαπιστώσει κάποια πρόοδο, αλλά θα έλεγα ότι πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου. Είναι όπως και για άλλους ασθενείς. Είμαστε σε μια χρονική κλίμακα ενός έως τριών ετών, οπότε χρειάζεται υπομονή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube