«Κλείδωσε» το τιμόνι στο ατύχημα του Alonso;

«Κλείδωσε» το τιμόνι στο ατύχημα του Alonso;

Το ατύχημα του Ισπανού οδηγού μπορεί τελικά να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Το πολύ σοβαρό ατύχημα του Fernando Alonso τον περασμένο μήνα στην πίστα της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών.

Μέχρι τώρα, η McLaren απέρριπτε κάθε ισχυρισμό για βλάβη στην MP4-30, υποστηρίζοντας ότι η εξονυχιστική έρευνα που διεξήγαγε δεν έδειξε τίποτα μη φυσιολογικό τόσο στην τηλεμετρία ούτε στις εργαστηριακές δοκιμές.

Την περασμένη Δευτέρα, ένα μήνα δηλαδή μετά το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα ο Alonso να υποστεί διάσειση και να μην θυμάται αρχικά τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του (!),  και στη συνέχεια να απουσιάσει από το εναρκτήριο αγώνα στην Αυστραλία, η ομάδα παραδέχθηκε πως «ο Fernando ένιωσε το τιμόνο να ‘βαραίνει’ λίγο πριν το ατύχημα».

Η ισπανική εφημερίδα Marca αναφέρει ότι αυτή είναι η «πρώτη λογική εξήγηση» που δίνει η McLaren, εν μέσω φημών για ηλεκτροσόκ (από το KERS;) ή κάποια προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση του οδηγού που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του.

Επίσης, παραθέτει στοιχεία που, όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύουν τα γραφόμενά της για τη, φαινομενικά αναίτια, έξοδο της McLaren.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες της ΜΡ4-30: μία ελάχιστα πριν ο Alonso βγει χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου, και μία του Jenson Button στο ίδιο ακριβώς σημείο στην έξοδο της ίδιας στροφής.

Συγκρίνοντας τις δύο φωτογραφίες φαίνεται πως, ενώ ο Button κρατά το τιμόνι σχεδόν ευθεία, ο Alonso το έχει στρίψει δεξιά. Επιπλέον, μία ακόμη φωτογραφία αφού το μονοθέσιο έχει σταματήσει μετά την βίαιη επαφή του με τον τοίχο, δείχνει το τιμόνι στην ίδια θέση, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πιθανότερο αίτιο είναι να «κλείδωσε» λίγο πριν ή μέσα στη στροφή.

Ο μάνατζερ της ομάδας, Eric Boullier, προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση: «Αντιλαμβάνεστε καλύτερα από εμένα τη σημασία του Fernando για τους Ισπανούς», είπε στον δημοσιογράφο της Marca. «Συνεπώς, το ατύχημα ήταν η αφορμή για ν’ αρχίσουν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες.»

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τους λόγους που προκάλεσαν το ατύχημα. Σας υπόσχομαι ότι δεν κρύβουμε απολύτως τίποτα», επέμεινε ο Γάλλος.

Ο Alonso θα είναι παρών στην Μαλαισία, την επόμενη «στάση» της F1, την ερχόμενη Πέμπτη.

[Πηγή: WorldCarFans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube