Κινητήρες Mercedes για τη Manor

Κινητήρες Mercedes για τη Manor

H Manor F1 Team θα αγωνίζεται με κινητήριες μονάδες της Mercedes το 2016 - και με κιβώτια και αναρτήσεις από τη Williams.

Οι μακροχρόνιες συζητήσεις της Manor με τη Mercedes για την προμήθεια κινητήριων μονάδων κατέληξαν σε συμφωνία που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά.

Η ομάδα χρησιμοποιεί φέτος περσινούς κινητήρες της Ferrari, όμως η νέα συμφωνία προβλέπει την προμήθεια κινητήρων Mercedes τελευταίων προδιαγραφών.

«Η δύναμη του πακέτου της Mercedes-Benz μιλάει από μόνη της», δήλωσε ο επικεφαλής της Manor, John Booth. «Το 2015 ήταν για μας μια χρονιά ανασυγκρότησης. Αν και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τα μικρά βήματα σε ανταγωνιστικότητα που πετύχαμε τις προηγούμενες χρονιές, χτίσαμε γερά θεμέλια για να στηρίξουμε την πρόοδό μας στο μέλλον.

«Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Scuderia Ferrari για τη στήριξη στην ομάδα μας τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2014 μοιραστήκαμε τη χαρά των πρώτων μας βαθμών και το 2015 δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο grid χωρίς τη βοήθειά τους».

Η Manor καλύπτει το κενό που θα αφήσει για τη Mercedes η επερχόμενη εξαγορά της Lotus από τη Renault, έτσι ώστε η γερμανική εταιρεία να συνεχίσει να προμηθεύει με κινητήρες τρεις ομάδες: Manor, Force India και Williams.

O αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε σχετικά: «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη Marussia ως τον νέο πελάτη της Mercedes-Benz. Πρόκειται για μια πεισματάρικη ομάδα με φανταστικό αγωνιστικό πνεύμα και ανυπομονούμε να δούμε το βήμα εμπρός που θα κάνει του χρόνου με το νέο της μονοθέσιο και την υβριδική κινητήρια μονάδα της Mercedes-Benz».

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Manor ήρθε και σε συμφωνία με τη Williams για την προμήθεια κιβωτίων ταχυτήτων και αναρτήσεων για τα νέα της μονοθέσια. Πράγμα που αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube