Κι άλλα προβλήματα για τη McLaren-Honda

Κι άλλα προβλήματα για τη McLaren-Honda

Νέα ηλεκτρικά προβλήματα εμπόδισαν το πειραματικό μονοθέσιο να βγει στην πίστα του Abu Dhabi και σήμερα το πρωί.

Η MP4-29H άργησε να βγει από το γκαράζ στις χθεσινές δοκιμές, λόγω ηλεκτρικών προβλημάτων, και όταν επιτέλους βγήκε, συμπλήρωσε μόλις 2 πλήρεις γύρους, λόγω προβλημάτων με τη συλλογή δεδομένων και το σύστημα τροφοδοσίας.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, δήλωσε πως νέα ηλεκτρικά προβλήματα, που ανακαλύφθηκαν λίγο πριν την έναρξη της πρώτης σημερινής περιόδου δοκιμών, εμπόδισαν το μονοθέσιο να τρέξει μέχρι στιγμής.

«Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε», είπε ο Boullier στο «αδελφό» μας AUTOSPORT.

«Χθες τη νύχτα πήγε πολύ καλά. Ένα-δυο θεματάκια, αλλά ήταν πράγματα που μπορούσαμε να αποσυνδέσουμε και να τρέξουμε χωρίς αυτά.

«Βάλαμε μπροστά στις έξι το πρωί και όλα ήταν εντάξει. Το μονοθέσιο στους τροχούς του, έτοιμο να τρέξει στις οκτώμιση, ο οδηγός μέσα.

«Ξαναβάλαμε μπροστά το μονοθέσιο στις εννέα και τότε κάτι πήγε στραβά, που μας ανάγκασε να ξαναβγάλουμε έξω όλη την μπαταρία».

Ο Boullier είπε πως η McLaren και η Honda δεν είχαν καταφέρει να ανιχνεύσουν πλήρως την πηγή των προβλημάτων, τα οποία περιέγραψε ως «διαφορετικά από χθες».

«Τα ηλεκτρικά είναι πολύπλοκα: συνδέεις και κάτι πάει στραβά, το φτιάχνεις, ξανασυνδέεις και κάτι πάει στραβά κάπου αλλού», πρόσθεσε ο Boullier.

«Κυνηγάμε ακόμη τα προβλήματα, αλλά καταλαβαίνω ότι τα πλησιάζουμε.

«Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας και μια πολύ υψηλή τάση, οπότε πρέπει να προσέχεις τι κάνεις.

«Δυστυχώς μας παίρνει χρόνο, αλλά προτιμώ που συμβαίνει αυτό εδώ αντί στη Jerez».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube