Keke και Nico Rosberg: τον ανέθρεψε ως πρωταθλητή. Αλλά χθες δεν ήταν στην πίστα [video]

Keke και Nico Rosberg: τον ανέθρεψε ως πρωταθλητή. Αλλά χθες δεν ήταν στην πίστα [video]

Ο πρωταθλητής πλέον στην F1 Nico Rosberg οδηγεί καρτ, σε ηλικία ούτε πέντε ετών, υπό την καθοδήγηση του επίσης πρωταθλητή πατέρα του Keke. Ο οποίος όμως δεν ήταν χθες στην πίστα του Abu Dhabi την ώρα του αγώνα.

Ο Keke Rosberg, πρωταθλητής στην F1 το 1982, δεν ήταν χθες το βράδυ στην πίστα του Abu Dhabi την ώρα που ο γιος του Nico κατακτούσε το πρώτο του πρωτάθλημα.

«Ήμουν σε ένα ξενοδοχείο
και στο σπίτι ενός φίλου, στο Dubai», δήλωσε ο ίδιος, όταν τελικά ήρθε στην πίστα αρκετά μετά την λήξη του αγώνα. Ήταν μια συνειδητή απόφαση να μείνει μακριά, καθώς γενικότερα τηρεί χαμηλό προφίλ από τότε που ο Nico έχει εδραιωθεί μεταξύ των κορυφαίων οδηγών και διεκδικητών του τίτλου.

«Κατάλαβα πότε είχε έρθει η ώρα να κάνω πίσω», είπε ο Keke Rosberg σχετικά με την προσέγγισή του στο πως ακολουθεί την καριέρα του γιου του. «Αν βρισκόμουν εδώ όλο το τριήμερο, χωρίς να έχω κάτι να κάνω, δεν θα υπήρχε ούτε ένα λεπτό ηρεμίας. Ούτε για μένα ούτε για τον Nico. Για αυτό το συζητήσαμε και επέλεξα να μείνω μακριά. Δεν ήξερε καν που βρισκόμουν. Ήξερε ότι είμαι στο Dubai, αλλά όχι που ακριβώς».



Σε αυτή την σπάνια εμφάνισή του στα paddocks μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Nico, ο Keke Rosberg δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση. «Έχω μεγαλώσει συνηθισμένος σε αυτό τον ρόλο. Η θέση μου είναι να τον στηρίζω στην ιδιωτική μας ζωή. Μην ξεχνάτε ότι από το 2010, όταν πια εδραιώθηκε ο Nico, έχω σταματήσει τις συνεντεύξεις. Δεν έχω μιλήσει σε δημοσιογράφο από τότε, και ήταν πραγματικά δύσκολο να αρνούμαι όλα τα αιτήματα. Αυτή είναι η πρώτη φορά», εξήγησε ο μπαμπάς Rosberg.

Ο Rosberg εξήρε την πνευματική και ψυχική δύναμη του γιού του υπό την πίεση του χθεσινού αγώνα. «Ήπια μια μεγάλη γουλιά από την μπίρα μου καθώς έβλεπα την ένταση να κλιμακώνεται», είπε ο Keke για το δεύτερο μισό του χθεσινού GP. «Έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και πνευματική δύναμη υπό πίεση, και για αυτό τον θαυμάζω».



Ο Keke δεν θέλει να συγκρίνεται η δική του καριέρα με του Nico. «Έχουν περάσει τόσα χρόνια που δεν έχουν καμιά σημασία πλέον οι νίκες. Πείτε πως ήμουν οδοντίατρος, δεν έχει διαφορά. Τώρα μιλάμε για τον Nico και την δική του απόδοση και την επιτυχία του. Που είναι αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας και της προσήλωσης σε βαθμό 110%, δεν έχει να κάνει με το παρελθόν και με εμένα».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ίδιος είχε πάρει τίτλο με μία νίκη και ο Lewis Hamilton τον έχασε με δέκα, ο Keke Rosberg είπε: «Οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις καταστάσεις. Εγώ οδηγούσα μία Williams με ατμοσφαιρικό πελατειακό κινητήρα Cosworth κόντρα στους εργοστασιακούς τούρμπο. Είχα μειονέκτημα 250 ίππων. Ο Lewis έχει έναν κινητήρα με πλεονέκτημα τουλάχιστον 50 άλογα (σε σχέση με τα μοτέρ Renault και Ferrari). Δεν λέω αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο. Είναι απλώς εντελώς διαφορετικό για να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις».

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube