Και ο Vergne οδηγός δοκιμών της Ferrari

Και ο Vergne οδηγός δοκιμών της Ferrari

Ο Jean-Eric Vergne θα μπει κι αυτός στο ρόστερ των δοκιμαστών εξέλιξης της Ferrari για το 2015 και θα επικεντρωθεί στον προσομοιωτή της ομάδας.

Ο 24χρονος Γάλλος έχασε πρόσφατα τη θέση του οδηγού αγώνων στην Toro Rosso μετά από τρία χρόνια, καθώς η ιταλική ομάδα προτίμησε για του χρόνου μια ανανεωμένη σύνθεση, με τους πρωτόπειρους στην F1, Carlos Sainz Jr και Max Verstappen.

Ο Vergne θα μοιραστεί τα καθήκοντά του με τον επίσης νεοφερμένο στη Ferrari, Esteban Gutierrez, και τους παλαιότερους, Marc Gene και Davide Rigon.

Η Scuderia αποδέσμευσε τον Pedro de la Rosa, που ήταν βασικός οδηγός εξέλιξης τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο νέος επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, είπε ότι περιμένει να έχει ο Vergne «σημαντική συμβολή» στο Maranello.

Ο Vergne πιστεύει ότι η αγωνιστική εμπειρία του από την Toro Rosso, αλλά και από το πρόγραμμα προσομοίωσης της Red Bull, θα βοηθήσει τη Ferrari.

«Έχοντας δουλέψει δύο χρόνια στον προσομοιωτή μιας κορυφαίας ομάδας F1 και τρία χρόνια ως οδηγός αγώνων με την Toro Rosso, θα προσθέσω την εμπειρία μου στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τώρα για να επανέλθει η ομάδα στις νίκες», δήλωσε.

Αφότου έφυγε από την Toro Rosso, o Vergne πήρε μέρος στο Punta del Este e-Prix της ηλεκτρικής Formula E, όπου ξεκίνησε από την pole position και οδήγησε για αρκετό διάστημα τον αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube