Και η Marussia υπό αναγκαστική διαχείριση

Και η Marussia υπό αναγκαστική διαχείριση

Όπως η Caterham, έτσι και η Marussia τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση λόγω οικονομικών προβλημάτων – και δεν θα πάει στο GP των ΗΠΑ.

Η Marussia είναι σίγουρο πως δεν θα συμμετάσχει στο GP των ΗΠΑ, αυτό το σαββατοκύριακο, όπως δήλωσαν οι διαχειριστές που ορίστηκαν για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά της.

Η φίρμα FRP Advisory LLP ορίστηκε σήμερα ως αναγκαστική διαχειρίστρια της Manor Grand Prix Racing Ltd, που είναι το εμπορικό σκέλος της Marussia F1.

Καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να συνεχίσει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες, οι διαχειριστές αποφάσισαν να μην πάει η ομάδα στο Austin.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή, «Καθώς ο υπάρχων μέτοχος αδυνατεί να παράσχει τους αναγκαίους πόρους, η διοίκηση εργάστηκε ακούραστα για να φέρει νέες επενδύσεις στην ομάδα ώστε να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της.

«Δυστυχώς όμως δεν κατόρθωσε να το επιτύχει μέσα στον διαθέσιμο χρόνο. Οπότε, δεν είχαν άλλη εναλλακτική από το να θέσουν την εταιρεία υπό αναγκαστική διαχείριση».

Η FRP δήλωσε ότι η Marussia θα συνεχίσει να λειτουργεί ενώ θα αναζητεί πιο μακροπρόθεσμες εναλλακτικές λύσεις, και ότι δεν έχουν γίνει απολύσεις προσωπικού.

Η απουσία της Marussia από το GP των ΗΠΑ σημαίνει πως θα συμμετάσχουν μόνο 18 μονοθέσια, αφού και η Caterham έχει τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση την περασμένη εβδομάδα.

Το grid στο Austin θα είναι το μικρότερο από τον Μάιο του 2005, όταν η BAR αποκλείστηκε από το GP του Μονακό ως τιμωρία για μια τεχνική παρατυπία που αφορούσε στο ρεζερβουάρ καυσίμου των μονοθεσίων της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube