Και επίσημα Sauber-Honda το 2018

Και επίσημα Sauber-Honda το 2018

Επιβεβαιώθηκε η φημολογούμενη από μέρες συμφωνία της Sauber με την Honda για την προμήθεια κινητήρων στην F1.

Η Sauber επιβεβαίωσε σήμερα τη συμφωνία της με τη Honda για την προμήθεια κινητήρων από το 2018.

Η ελβετική ομάδα είναι σε μια φάση αναδιοργάνωσης, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος το περασμένο καλοκαίρι. Η κίνηση αυτή θα σημάνει το τέλος της πολυετούς συνεργασίας με το εργοστάσιο του Maranello, που σε αυτή την πιο πρόσφατη περίοδό της χρονολογείται από το 2010, μετά την αποχώρηση της BMW. Φέτος, λόγω οικονομικών προβλημάτων η Sauber χρησιμοποιεί τους φθηνότερους περσινούς κινητήρες της Ferrari.

Οι συζητήσεις μεταξύ Sauber και Honda είχαν ξεκινήσει από το Μάρτιο. «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαστούμε με την Honda τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn. «Η συνεργασία μας με τη Honda βάζει τις βάσεις σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και τεχνολογίας, για ένα πετυχημένο μέλλον. Ευχαριστούμε τη Honda που συνέβαλε στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας».

Ο Katsuhide Moriyama, επικεφαλής της Honda σε θέματα επικοινωνίας του brand, δήλωσε: «Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με τη McLaren, η Honda θα αρχίσει να προμηθεύει κινητήρες και στην Sauber από τον επόμενο χρόνο. Θα είναι μια νέα πρόκληση για την Honda F1. Προκειμένου να ανταποκριθούμε, θα ενισχύσουμε τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας τόσο στο αρχηγείο στην Sakura της Ιαπωνίας όσο και την προσφάτως συσταθείσα μονάδα στο Milton Keynes της Μ. Βρετανίας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube