Jos Verstappen: Ο Μax πρέπει να σκέφτεται περισσότερο την «ώρα της μάχης» [video]

Jos Verstappen: Ο Μax πρέπει να σκέφτεται περισσότερο την «ώρα της μάχης» [video]

Παρόλα αυτά υπερασπίζεται τον γιο του και λέει ότι επειδή είναι νέος η κάθε του κίνηση μπαίνει-αδίκως πολλές φορές- στο μικροσκόπιο.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του σε ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό ο Jos Verstappen για το όσα έγιναν με τον γιο του Max στον αγώνα της Κίνας και συγκεκριμένα στη σύγκρουση που είχε με τον Vettel.

H κίνηση που έκανε ο Max είπε, στη φάση που επιχείρησε το προσπέρασμα στον Vettel και η οποία του κόστισε ποινή 10 δευτερολέπτων, είναι από εκείνες τις κινήσεις που πρέπει να αποφεύγονται.
Δεν λέω ότι πρέπει να αλλάξει το στιλ της οδήγησής του, είπε, αλλά το συμβάν με τον Vettel ήταν μια λάθος κρίση και ο Max σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στον αγώνα πρέπει να σκέφτεται περισσότερο πριν κάνει κάτι.
Δεν είναι της παρούσης κατέληξε να αναλύσουμε ακριβώς το τι έγινε, άλλωστε το ξέρει και ο ίδιος και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο ήταν όντως οδυνηρό για εμάς, ενώ δήλωσε μάλλον απογοητευμένος και όχι εξοργισμένος.

Ερωτηθείς για την αντίστοιχη φάση στο Μπαχρέιν ανάμεσα στον Max και στον Hamilton, υπερασπίστηκε τον γιο του λέγοντας πως δεν υπήρχε τίποτα κακό σε αυτό και εξακολουθώ να πιστεύω πως ήταν μια καλή κίνηση. Μπορεί κάποιοι να που ότι ο Max έπρεπε να είχε δώσει περισσότερο χώρο στον οδηγό της Mercedes, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι ο Hamilton θα μπορούσε να έχει δώσει χώρο στον Max. Είναι ένα αγωνιστικό συμβάν που η ευθύνη ανάμεσα στους δύο οδηγούς είναι ισομερώς μοιρασμένη.  

Ο Max είναι αναγκασμένος – είπε – να παίρνει περισσότερα ρίσκα με δεδομένο ότι η τελική ταχύτητα της Red Bull είναι σαφώς μικρότερη από αυτήν την Mercedes.
Απλά ο Max μπαίνει στο μικροσκόπιο λόγω του νεαρού της ηλικίας του και η κάθε του κίνηση τοποθετείται κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό. Αν δείτε στον τελευταίο αγώνα στην Κίνα- κατέληξε- ουδείς ασχολήθηκε με το συμβάν ανάμεσα στον Alonso και τον Vettel μολονότι ήταν πιο σοβαρό. Σε κάθε περίπτωση, ο Max είναι στο στόχαστρο του Τύπου συνεχώς και αυτό δεν είναι σωστό.  

Δείτε το βίντεο από την επαφή Verstappen-Vettel.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube