Jean Todt: Η πρώτη Ferrari του Shumi ήταν χειρότερη από αυτήν του Alonso

Jean Todt: Η πρώτη Ferrari του Shumi ήταν χειρότερη από αυτήν του Alonso

Ο πρόεδρος της FIA θυμάται τα χρόνια του στη Ferrari όταν αυτή είχε στο δυναμικό της τον Schumacher

Όταν είχε πρωτοέρθει ο Michael Schumacher στη Ferrari, το αυτοκίνητό του ήταν σαφώς λιγότερο ανταγωνιστικό από ότι είναι το σημερινό μονοθέσιο του Alonso σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τάδε έφη Jean Todt ο οποίος ναι μεν σήμερα είναι πρόεδρος της FIA, αλλά δικαιούται να ομιλεί και κυρίως να έχει άποχη για την "κόκκινη ομάδα" αφού βρισκόταν για πολλά χρόνια στο τιμόνι της, ενώ επί των ημερών του η ομάδα είχε πανηγυρίσει ουκ ολίγες νίκες και τίτλους. 

Ο Todt  με το σχόλιό του αυτό στην Gazzetta Dello Sport ήθελε απλά να τονίσει πως η ομάδα πρέπει να "χτίσει" και να δημιουγήσει προϋποθέσεις για να γίνει ανταγωνιστική και να πανηγυρίσει τίτλους. 

Στην αρχή, όταν είχε έρθει ο Schumi  στην ομάδα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα καθώς το αυτοκίνητό μας μόνον ανταγωνιστικό δεν ήταν, τονίζει ο Todt. Όμως δουλέψαμε σκληρά (παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι… ) και φτάσαμε να δημιουργήσουμε μια φανταστική ομάδα και να γράψουμε ιστορία στο σπορ.

Αν με ρωτούσατε τώρα, είπε ο Todt, να βαθμολογήσω από το 1 έως το 10 πώς ήταν το κλίμα στη Ferrari όταν ήρθα θα το βαθμολογούσα μόλις με 2, ενώ το 2009 η ομάδα ξεκίνησε από το 7 τόνισε με νόημα ο Jean Todt.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube