Η Renault παρουσίασε φέτος το... περσινό μονοθέσιο

Η Renault παρουσίασε φέτος το... περσινό μονοθέσιο

Τα χρώματα και όχι την πραγματική σχεδίαση του νέου της αυτοκινήτου F1 παραδέχεται ότι παρουσίασε η Renault.

Οι πολύ λίγες αλλαγές που φάνηκε να έχει το αυτοκίνητο που η Renault παρουσίασε ως μονοθέσιο F1 για το 2018 σε σχέση με το περσινό, κίνησε υποψίες.

Αρχικά δεν ήταν γνωστό αν όντως η Renault επέλεξε να ακολουθήσει μια συντηρητική σχεδιαστική λογική ή γιατί ήθελε να κρατήσει μυστικά κάποια στοιχεία από το αεροδυναμικό κοστούμι. Πρακτική που συνηθίζεται στις στατικές παρουσιάσεις των μονοθεσίων πριν την έναρξη της σεζόν. Τώρα ο εκτελεστικός διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, αποκάλυψε ότι η δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί της γαλλικής ομάδας θα παρουσιαστεί στην πραγματικότητα την ερχόμενη εβδομάδα, στην πρώτη περίοδο χειμερινών δοκιμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Renault παρουσίασε την R.S. 18

«Για να είμαι ειλικρινής, το αυτοκίνητο που δείξαμε ήταν στην ουσία το περσινό με τα νέα χρώματα», είπε ο Abiteboul. «Έβλεπα σε φόρα διάφορους αναλυτές να προσπαθούν να καταλάβουν κάτι από αυτό και να βγάλουν συμπεράσματα. Και σκεφτόμουν “ηρεμήστε παιδιά, μην προσπαθείτε να βρείτε το μεταξόνιο” γιατί στην ουσία αυτό που δείξαμε δεν είναι αντιπροσωπευτικό».

«Όπως οι περισσότερες ομάδες θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε το αυτοκίνητο θα είναι πολύ διαφορετικό στις δύο περιόδους δοκιμών της Βαρκελώνης. Και θα έχει κι άλλες αλλαγές ως τη Μελβούρνη. Πολλές από αυτές θα είναι εμφανείς, άλλες όχι και τόσο. Η ανάρτηση, το κιβώτιο, η τοποθέτηση του κινητήρα, η ψύξη… Έχουμε κάνει σε όλα ένα τεράστιο άλμα προόδου σε σχέση με πέρσι. Ξεκινήσαμε νωρίς το σχεδιασμό του αυτοκινήτου του 2018, το ίδιο και του κινητήρα. Ο οποίος βέβαια, αναγκαστικά, είναι σε μεγάλο βαθμό όμοιος με τον περσινό. Όλα έπρεπε να είναι καλύτερα. Και δώσαμε μεγάλη έμφαση στην αξιοπιστία. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια γερή βάση. Στην οποία θα μπορούμε να προσθέσουμε πράγματα και να βελτιώσουμε την απόδοση στη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι ένας αγώνας εξέλιξης».

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube