Η Red Bull θα φάει και άλλες ποινές στο grid ως το τέλος της σεζόν

Η Red Bull θα φάει και άλλες ποινές στο grid ως το τέλος της σεζόν

Τι λέει ο Horner για τη στρατηγική της ομάδας- Αντιδράσεις για το σύστημα ποινολογίου

Ο Christian Horner είναι κατηγορηματικός: Είναι βέβαιο πως ως το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και άλλες ποινές στο grid.
 
Μπορεί στη Monza οι ποινές των Daniel Ricciardo και Max Verstappen να ήταν...προγραμματισμένες μια και η ομάδα επέλεξε να αλλάξει εκεί κινητήρα για να εξασφαλίσει ότι δεν θα έχει προβλήματα στη Σιγκαπούρη όπου κρίνει πως η μορφή του αγώνα την ευνοεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα βάσανά τους τελείωσαν. 
 
Ο Horner προεξοφλεί πως στους αγώνες που απομένουν σίγουρα θα χρειαστεί να αλλαχθούν στοιχεία των οποίων η αντικατάσταση συνεπάγεται ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης
Το μόνο που ελπίζουμε, είπε, να έχουμε τη στρατηγική επιλογή για το πότε αυτό θα γίνει. 
 
Αναφερόμενος στη Renault είπε ότι μετά την εγκατάλειψη του Verstappen στο Βέλγιο, οι Γάλλοι ανέδρασαν άμεσα και θετικά, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό. 
Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως στη Renault δεν βάζουν το κεφάλι στην άμμο, αλλά κοιτούν το πρόβλημα στα μάτια και φροντίζουν να το αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έτσι ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς ως το τέλος της σεζόν. 
 
Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι το σύστημα με τις ποινές στο grid για κάθε αντικατάσταση μηχανικών μερών, είναι άδικο και αλλοιώνει τους αγώνες. 
Η αλήθεια είναι πως από τότε που η F1 μπήκε στην υβριδική εποχή και άλλαξαν οι κανονισμοί βλέπουμε οδηγούς να «τρώνε» ποινές εξωπραγματικές που φτάνουν έως και 50 θέσεις στο grid. 
 
Ο αντίλογος λέει ότι ο κανονισμός ισχύει για όλους οπότε ουδέν πρόβλημα. 
Όμως οι επικριτές του νέου ποινολογίου, ισχυρίζονται ότι αυτό αδικεί τις πιο αδύναμες ομάδες σε σχέση με τις ισχυρότερες. 
Από την πλευρά της η FIA δια στόματος Todt δηλώνει με μπόλικη διπλωματία πως «είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε προτάσεις και να βελτιώσουμε το σύστημα αν αυτό είναι εφικτό». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube