Η κατ’ οίκον νοσηλεία του Schumacher κοστίζει 100.000 λίρες την εβδομάδα

Η κατ’ οίκον νοσηλεία του Schumacher κοστίζει 100.000 λίρες την εβδομάδα

Η Βρετανική εφημερίδα Mirror γράφει πως 15 άτομα απαρτίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει τον Γερμανό επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Δεκαπέντε εξειδικευμένοι επιστήμονες όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων έχουν επιστρατευτεί για την κατ’ οίκον νοσηλεία του Michael Schumacher.

Σε εκτενές ρεπορτάζ της Βρετανικής Mirror αναφέρεται ότι το κόστος της κατ' οίκον νοσηλείας του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ανέρχεται στο πόσο των 100.000 στερλινών την εβδομάδα στο οποίο περιλαμβάνεται τόσο η αμοιβή των ανθρώπων που τον φροντίζουν όσο και των απαιτούμενων υλικών.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφεται από τους Don Mackay και Allan Hall αναφέρεται επίσης πως το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που φροντίζει τον “Schumi” έχει εκπαιδευτεί από ειδικούς του κέντρου αποκατάστασης της Λωζάνης στο οποίο ο Γερμανός νοσηλευόταν έως ότου μεταφερθεί στο σπίτι του στη Γενεύη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου της οικογένειας Sabine Kehm, η κατάσταση του Schumacher είναι σταθερή χωρίς σημαντική διαφοροποίηση.

Ο αγώνας για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή -σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ- είναι ακόμη μπροστά με τον “Schumi” να κουνά κατά καιρούς τα μάτια του και τους ειδικούς να λένε πως επικοινωνεί με το περιβάλλον αλλά όχι όλες τις στιγμές.

Να θυμίσουμε πως ο Γερμανός μπήκε σε τεχνητό κώμα στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου μετά από πολύ βαρύ τραυματισμό στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις στο Meribel.

Στην κατάσταση αυτή έμεινε για 159 ημέρες πριν μεταφερθεί στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης της Λωζάνης από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Grenoble όπου είχε εξαρχής μεταφερθεί αμέσως μετά τον τραυματισμό του. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Manfred Spitzer, διευθυντής σε ειδικευμένο για εγκεφαλικές παθήσεις νοσοκομείο της Γερμανίας είπε πως δεν γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση του Schumacher αλλά αν η κατάστασή του είναι σταθερή, η φροντίδα στο σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ταχύτερη αποκατάστασή του. Και αυτό γιατί όπως υπογράμμισε, το οικείο περιβάλλον και η συναισθηματική «γαλήνη» που αυτό εξασφαλίζει, έχει αποδειχθεί πως βοηθούν σημαντικά στην αποκατάσταση ασθενών με βαρείς εγκεφαλικούς τραυματισμούς. 

Για το λόγο αυτό, ο πατέρας του Michael, o Rolf θα μετακομίσει το τέλος του χρόνου κοντά στο σπίτι της οικογένειας στη Γενεύη, την ώρα που τα παιδιά του Michael και της Corinna, o 15χρονος Mick και η 17χρονη Gina-Maria περνούν πολλές ώρες της ημέρας δίπλα στον πατέρα τους.

[Πηγή: mirror.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube