Η Honda ετοιμάζει νέο κινητήρα F1

Η Honda ετοιμάζει νέο κινητήρα F1

Η Honda ετοιμάζει σοβαρότατες αλλαγές στον κινητήρα της για την F1 προκειμένου να βρει άμεσα την απόδοση που της λείπει.

Η σκληρή κριτική των οδηγών και της διοίκησης της McLaren στην Honda φαίνεται ότι αποδίδει. Οι Ιάπωνες αντιδρούν άμεσα και ήδη ανασχεδιάζουν ριζικά τον κινητήρα για να βρουν την απόδοση που τους λείπει.

Μετά από τον εφιάλτη των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης, όπου ο κινητήρας Honda είχε πολλές βλάβες και δεν επέτρεψε στην ομάδα να βάλει αρκετά χιλιόμετρα, στην Αυστραλία εμφανίστηκε βελτιωμένος τουλάχιστον στην αξιοπιστία. Και οι δύο οδηγοί κατάφεραν να γράψουν 84 γύρους. Ωστόσο το σοβαρότατο μειονέκτημα σε ιπποδύναμη παραμένει. Και οι Ιάπωνες ήδη εργάζονται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο νέος κινητήρας που ετοιμάζεται θα έχει αλλαγές στον σχεδιασμό της τουρμπίνας. Θα διατηρεί τη λογική του χωριστού στροβίλου και συμπιεστή, αλλά θα χρησιμοποιεί νέο hardware. Η Honda πιστεύει ότι ο κινητήρας θα είναι έτοιμος πριν τον Ιούνιο, εγκαίρως για το GP του Monaco, όταν οι περισσότερες ομάδες αναμένεται να περάσουν στην χρήση της δεύτερης από τις τέσσερις μονάδες που έχουν διαθέσιμες για τη σεζόν. Η αλλαγή αυτή έχει φυσικά τεράστιο κόστος, τουλάχιστον όμως είναι εφικτή. Πράγμα που πέρσι με τους περιορισμούς στην εξέλιξη και το σύστημα των tokens δεν θα γινόταν.

Η επικεφαλής της Honda F1, Yusuke Hasegawa, δήλωσε ότι η διαφορά των 9 km/h σε τελική ταχύτητα σε σχέση με τον πήχη που βάζει η Mercedes, δείχνει ότι σαφώς υπάρχει πρόβλημα στην ιπποδύναμη. «Το μειονέκτημά μας σε ιπποδύναμη είναι μεγάλο», παραδέχτηκε ο Hasegawa. «Για να αυξήσουμε την ισχύ πρέπει να αυξήσουμε την απόδοση της καύσης. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε γενναίες αλλαγές στα σωθικά του κινητήρα. Εξελίσσουμε νέες λύσεις, θέλω να γίνει το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω να τον έχουμε στο αυτοκίνητο σε λιγότερο από δύο μήνες».

Αν και η Honda δεν είχε σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας στην Αυστραλία, τουλάχιστον όχι ακόμη, το πρόβλημα των κραδασμών του μοτέρ που ταλαιπώρησαν την ομάδα τις τελευταίες μέρες των χειμερινών δοκιμών δεν έχει λυθεί. «Δεν είναι τόσο άσχημα, έχουμε βελτιωθεί. Αλλά δεν έχουμε λύσει τελείως το πρόβλημα. Έχουμε ένα θέμα στο ανέβασμα ταχυτήτων», δήλωσε σχετικά ο Hasegawa.  

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube