Η Ferrari F1 του 2016 παίρνει μπροστά! [video]

Η Ferrari F1 του 2016 παίρνει μπροστά! [video]

H Ferrari μας δίνει μια ένδειξη για το πώς θα ακούγονται τα νέα μονοθέσια του 2016 με τη διπλή εξάτμιση.

Όπως αναφέρει το «αδελφό» μας Motorsport, η Ferrari ολοκλήρωσε τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση του κινητήρα στο νέο της μονοθέσιο, με τον κωδικό 667, την περασμένη Τρίτη.

Χθες Πέμπτη, η Scuderia έδωσε στη δημοσιότητα ένα κλιπάκι με τον κινητήρα να παίρνει για πρώτη φορά μπροστά στις εγκαταστάσεις του Maranello – αν και δεν τον ακούς να ανεβάζει ψηλά τις στροφές του.

Όμως, με τους νέους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί για να βελτιωθεί ο ήχος των κινητήρων, το βαθύτερο μούγκρισμα του φετινού V6 τούρμπο μας δημιουργεί ελπίδες ότι τα φετινά μονοθέσια θα μας κεντρίζουν περισσότερο τα αυτιά.

Οι φαν και τα ΜΜΕ όμως θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι τις πρώτες δοκιμές στη Βαρκελώνη, στις 22 του μήνα, για να μάθουν το αληθινό αποτέλεσμα των νέων κανονισμών, οι οποίο επιβάλλουν μια δεύτερη εξάτμιση που να ξεκινά από τη wastegate.

Κι αυτό, διότι είναι δύσκολο να εκφέρεις γνώμη για τον ήχο ενός κινητήρα όταν δουλεύει μέσα σε κλειστό χώρο, όπου υπάρχει αντήχηση.

Η Ferrari έχει στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου φέτος και πιστεύεται ότι έχει κάνει θεμελιακές αλλαγές στην κινητήρια μονάδα της για να τα βάλει στα ίσια με την κυρίαρχη ομάδα της Mercedes.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube