Η εξίσωση που βγάζει τον Hamilton πρωταθλητή

Η εξίσωση που βγάζει τον Hamilton πρωταθλητή

Καθοριστικός ο αγώνας στο Τέξας - Μηδενικές πλέον οι ελπίδες της Ferrari για τίτλο

Θεωρητικά όλα μπορεί να συμβούν. Άλλωστε μιλάμε για αγώνες αυτοκινήτων, οπότε όλα είναι στο πρόγραμμα.  Θεωρητικά όμως, διότι επί της ουσίας είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως και απίθανο να χάσει ο Hamilton τον τίτλο για το 2017. 
 
Με την ατυχία - και όχι μόνον - να έχει χτυπήσει τους «κόκκινους» στους τρεις προηξγούμενους αγώνες, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes είδε τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα από τον Vettel να αυξάνεται κάνοντας την κατάκτηση του τίτλου εφικτή, αν όχι πλέον εύκολη υπόθεση. 
 
Να θυμίσουμε ότι για τη Ferrari οι τρεις τελευταίοι αγώνες ήταν η απόλυτη καταστροφή
Στη βροχερή Σιγκαπούρη Vettel, Verstappen και Raikkonen τράκαραν στην εκκίνηση και τέθηκαν εκτός μάχης. Στη Μαλαισία προβλήματα στη μονάδα ισχύος έθεσαν εκτός μάχης τον Vettel το Σάββατο και τον Raikkonen την Κυριακή, ενώ στην Ιαπωνία o Γερμανός έμεινε από... μπουζί!
 
Ετσι τώρα, στο Τέξας η αριθμητική είναι υπέρ το Hamilton. Με τον Βρετανό να προηγείται με 59 βαθμούς απομένουν 4 αγώνες και 100 βαθμοί να μοιραστούν οι δύο «μονομάχοι». Αν ο Hamilton κερδίσει στο Τέξας και ο Vettel τερματίσει από την 6η θέση και πίσω το πρωτάθλημα πάει από τώρα στον οδηγό της Mercedes. Με άλλα λόγια ο Hamilton χρειάζεται 16 βαθμούς περισσότερους σε αυτόν τον αγώνα από τον Vettel για να πανηγυρίσει επί αμερικανικού εδάφους τον 4ο τίτλο του. 
 
Από την άλλη, για να ελπίζει ο Vettel πρέπει να γίνει ένα θαύμα: Πρέπει δηλαδή ο μεν Hamilton να εγκαταλείψει σε 2 από τους 4 αγώνες που απομένουν και ο Γερμανός να τους κερδίσει, έτσι ώστε η μεταξύ τους διαφορά να πάει στους 9 βαθμούς.  Όντως για θαύμα μιλάμε... 
 
Πρέπει επίσης να τονίζουμε πως και η ιστορία είναι υπέρ του Hamilton, αφού ο Βρετανός από τους 5 αγώνες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη πίστα έχει κερδίσει τους τέσσερις με τον Vettel να έχει κερδίσει μόνον ένα. 
 
Αντίθετα με τη Ferrari, η Red Bull φαίνεται να πηγαίνει με αξιώσεις στις ΗΠΑ την ώρα όμως που στη «θυγατρική» της, την Toro Rosso επικρατεί το απόλυτο χάος. 
Στην ομάδα αποφάσισαν να βγαλουν εκτός νωρίς τον Kvyat και να δώσουν τη θέση του στον νεοφώτιστο Gasly, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Sainz που τελικά μετακόμισε νωρίτερα του αναμενομένου στη Renault στη θέση του Palmer
 
Με δεδομένο ότι ο Gasly δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Τέξας αφού την ίδια μέρα διεκδικεί τίτλο σε άλλο πρωτάθλημα, αναγκάστηκαν να φέρουν πισω τον Kvyat και να δώσουν το δεύτερο μονοθέσιο στον Brendon Hartley που κάνει το ντεμπούτο του στην F1. 
 
Ο 27χρονος Νεοζηλανδός έρχεται από μια νίκη στο Le Mans φέτος, αλλά έχει σχεδόν μηδενική εμπειρία από μονοθέσια της F1. 
Μάλιστα ο Hartley θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση αφού θα πάρει ποινή αλλαγής κινητήρα στο μονοθέσιό του που είναι αυτο που οδήγησε ο Gasly στους προηγούμενους αγώνες. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube