Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1

Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1

Φωτιές άναψε μια δήλωση του Sergio Marchionne στο GP της Kίνας

Στην Κίνα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες της Ferrari βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ο “αρχηγός” της FCA Sergio Marchionne και ήταν φυσικό να συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. 

Όμως η είδηση δεν ήρθε από κάποια δήλωση που έκανε για τη Ferrari αλλά για μια δήλωσή του σχετικά με την Alfa Romeo που αναμένεται να ανάψει φωτιές και να μείνει για καιρό στις πρώτες σειρές της επικαιρότητας.

Ερωτηθείς για το αγωνιστικό μέλλον της Alfa και τα όσα ακούγονται για τυχός επιστροφή της στις πίστες της F1, το μεγάλο αφεντικό της FCA δεν δίστασε να πει πως “η Alfa Romeo πρέπει να γυρίσει στη Formula1”.

Συνεχίζοντας ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Fiat Chrysler Automobiles είπε πως η F1 αντιπροσωπεύει την κορωνίδα της τεχνολογίας στην αυτοκίνηση και στο σπορ, στόχο που θέλει να πετύχει και η Alfa Romeo και επομένως η θέση της φίρμας είναι στις πίστες της F1. 

Καταλήγοντας είπε πως η επιστροφή της Alfa Romeo είναι θέμα χρόνου, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε ακριβώς αυτό θα γίνει, ενώ στην ερώτηση αν θα συνεργαστεί με τη Sauber άφησε ανοικτό και αυτό το παράθυρο, βάζοντας ως προϋπόθεση η ελβετική ομάδα να είναι “καθαρή” οικονομικά για να ξεκινήσει κάποια συζήτηση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube