Hamilton: Στο «τυφλό σημείο» του Vettel ήταν οι Verstappen και Räikkönen

Hamilton: Στο «τυφλό σημείο» του Vettel ήταν οι Verstappen και Räikkönen

Για καθαρά αγωνιστικό συμβάν μιλά ο οδηγός της Mercedes

Eίναι πολύ πιθανό ο Vettel για κλάσματα του δευτερολέπτου να μην έβλεπε τους Verstappen και Räikkönen γιατί αυτοί κινούνταν στο «τυφλό του σημείο». 

Αυτήν την εξήγηση δίνει ο Βρετανός οδηγός της Mercedes για το ατύχημα στην εκκίνηση στον αγώνα της Σιγκαπούρης. 
 
Και συμπλήρωσε ότι και αυτός πολλές φορές κατά τη διαδικασία της εκκίνησης δεν μπορεί να δει πού ακριβώς βρίσκεται ο οδηγός που ξεκινά από τη δεύτερη θέση, φέρνοντας ως παράδειγμα την εκκίνηση στο πρόσφατο Grand Prix στη MonzaΕιδικά -είπε- αν ο δεύτερος οδηγός έχει μια εξίσου καλή εκκίνηση με τον πρώτο και βρεθεί εκεί, είναι πολύ δύσκολο να δεις την ακριβή του θέση. Έτσι, αυτό που μένει να κάνεις είναι να υπερασπιστείς κατά κάποιο τρόπο τη θέση σου, αλλάζοντας λίγο τη γραμμή σου, ότι ακριβώς έκανε και ο Vettel δηλαδή. 
 
Να θυμήσουμε ότι όντως υπάρχει ένα τυφλό σημείο που δεν καλύπτεται από τους καθρέπτες μας (όλοι λίγο-πολύ το έχουμε αντιμετωπίσει ακόμη και σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης) και για το λόγο αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναπτύξει ένα ειδικό σύστημα προειδοποίησης των οδηγών, το Blind spot detection system. Το τελευταίο βέβαια δεν υπάρχει στα μονοθέσια της F1. Aπό αυτή την άποψη ο Hamilton θεωρεί ότι η σύγκρουση που σημάδεψε τον αγώνα της Σιγκαπούρης και τον βοήθησε να πάρει μια πολύτιμη νίκη, είναι ένα καθαρά αγωνιστικό συμβάν που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα.  
 
Από την πλευρά του ο Ricciardo θεωρεί μάλλον τυχερό τον εαυτό του που ξεκινούσε από τις πιο πίσω θέσεις, κάτι που του έδωσε πολύτιμα δευτερόλεπτα για να αντιδράσει και να ξεφύγει από το... χάος, την ώρα που όπως είπε το σπρέι περιόριζε πάρα πολύ την ορατότητα. 
 
Όμως ο άλλος οδηγός της Red Bull, ο Max Verstappen, εξακολουθεί να «πυροβολεί» τον Vettel δηλώνοντας ότι ακόμη και τώρα ο Γερμανός δεν έχει απολογηθεί για το  συμβάν και δεν έχει ζητήσει συγνώμη.
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν ο Vettel παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος κίνηση για αν ζήτησε συγνώμη ενώπιον των αγωνοδικών όπου και οι τρεις οδηγοί κλήθηκαν να αναπτύξουν την άποψή τους για το τι ακριβώς έγινε, ο Verstappen ήταν κατηγορηματικός και είπε ότι ουδέποτε ο Vettel παραδέχτηκε λάθος. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube