Hamilton: Σταματήστε την γκρίνια για το Baku

Hamilton: Σταματήστε την γκρίνια για το Baku

Δεν μπορούμε να αποστειρώνουμε τους αγώνες, λέει ο παγκόσμιος πρωταθλητής

O Lewis Hamilton πιστεύει πως οι οδηγοί της Formula 1 γκρίνιαξαν υπέρ του δέοντος για το Baku και έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας πως ο ίδιος είναι ευτυχής με τον αγώνα και δεν έχει πρόβλημα. 
 
Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Jenson Button είχε πει πως το Baku αποτελεί επί της ουσίας «βήματα πίσω» για την ασφάλεια στην F1, όμως ο Hamilton μετά τους ταχύτερους χρόνους που πέτυχε στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, πως δεν κάνει να γκρινιάζουμε τόσο πολύ. 
 
«Ναι, στη μεγάλη ευθεία το οδόστρωμα», λέει ο Hamilton, «δεν είναι και ό,τι καλύτερο, έχει αναταράξεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε καθαρά τη στροφή 1, αλλά αυτό είναι μέρος του αγώνα και βέβαια ισχύει για όλους. Όσοι γκρινιάζουν, συνέχισε, θέλουν να αποστειρώσουν την F1 από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και εγώ δεν συμφωνώ με αυτό». 
 
Απαντώντας σε όσα ακούστηκαν για την έλλειψη οδών διαφυγής, είπε πως η οδήγηση σε σιρκουί δεν αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται, αλλά δεν έχει χτυπήσει ποτέ σε τοίχο και δεν ξέρει πώς είναι η αίσθηση. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Romain Grosjean, ο οποίος τόνισε ότι σε ένα σιρκουί πόλης πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα πως θα βλέπει τοίχους μπροστά σου. Η μόνη διαφορά εδώ σε σχέση με άλλα σιρκουί, συμπλήρωσε, είναι ότι οι ταχύτητες είναι πολύ μεγαλύτερες
 
Τέλος, ο Button είπε ότι οι τελευταίες στροφές θα είναι τρομακτικές αν βρέξει, την ώρα που ο Rosberg είπε απλώς ότι η οδήγηση σε αυτή τη διαδρομή είναι... cool. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube