Hamilton: Η Ferrari είναι φαβορί το 2017

Hamilton: Η Ferrari είναι φαβορί το 2017

Σύμφωνα με όσα έχει δει στις δοκιμές, ο Lewis Hamilton θεωρεί ότι η Scuderia έχει το πιο γρήγορο μονοθέσιο φέτος.

Η ομάδα του Hamilton, η Mercedes, έχει κυριαρχήσει στην F1, από το ξεκίνημα της υβριδικής εποχής το 2014, και συνέχισε να δείχνει δυνατή την πρώτη εβδομάδα των δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη, κάνοντας πρώτους χρόνους και τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Όμως, μετά από ένα δύσκολο πρωινό χθες Τρίτη, που περιλάμβανε και ζημιά στο πάτωμα της W08, o Hamilton εκτίμησε ότι η Ferrari έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει κεφάλι φέτος.

Όταν ρωτήθηκε αν η Mercedes είναι φαβορί, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: «Όχι, η Ferrari πρέπει να είναι το φαβορί. Δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε διότι κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά αυτή τη στιγμή.

«Η Red Bull δείχνει αρκετά καλή επίσης. Θα δούμε τις επόμενες μέρες και, κυρίως, τις επόμενες εβδομάδες, αλλά θα υπάρχει συναγωνισμός στον πρώτο αγώνα, αυτό είναι σίγουρο.

«Κρίνοντας από τους χρόνους, φαίνεται ότι η Ferrari μπορεί να είναι η ταχύτερη και ίσως εμείς να είμαστε πιο πίσω, πολύ κοντά με τη Red Bull».

Ο Hamilton σταμάτησε πρώιμα τις δοκιμές χθες το πρωί, καθώς η ομάδα έπρεπε να επισκευάσει το πάτωμα του μονοθεσίου ώστε να είναι έτοιμο για την απογευματινή περίοδο.

«[Το μονοθέσιο] δεν έδειχνε θεαματικά καλό το πρωί, αλλά είχαμε απλά κάποια θέματα με τη θερμοκρασία των ελαστικών και τη ζημιά στο πάτωμα», συμπέρανε ο Hamilton. «Γι’ αυτό θυσίασα ένα μικρό μέρος του πρωινού μου ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το μονοθέσιο θα ήταν έτοιμο για τον Valtteri το απόγευμα».

Ο Βρετανός είπε ότι η ομάδα δεν έκανε πολλά στις «μάλλον βαρετές» πρωινές δοκιμές και παραδέχτηκε ότι ανυπομονούσε να τελειώσουν οι δοκιμές εξέλιξης.

«Δεν κάνουμε πολλούς γύρους διότι σήμερα έχουμε πολλές μέρες δοκιμών ακόμα, δεν έχουμε πολλά λάστιχα και με το πρόγραμμα που έχουμε, βγαίνεις στην πίστα, κάνεις 15-20 γύρους – απλά για την ομάδα, ώστε να έχει δεδομένα από πολλά χιλιόμετρα.

«Οι μέρες των δοκιμών δεν είναι οι αγαπημένες μου. Εύκολα θα προσπέρναγα τις δοκιμές για να πάω κατευθείαν στον αγώνα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube