H Renault οραματίζεται την Formula 1 του 2027 [video]

H Renault οραματίζεται την Formula 1 του 2027 [video]

To Renault RS 2027 Vision που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη, μας ταξιδεύει στο μέλλον της F1

Ποιος είπε ότι οι μαγάλοι κατασκευαστές δεν ετοιμάζονται από τώρα για το μέλλον.  Άλλωστε το 2027 απέχει μόλις 10 χρόνια και με την ταχύτητα που η τεχνολογία εξελίσσεται, το χρονικό αυτό διάστημα είναι πολύ μικρό. 
 
Κάπως έτσι σκέφτηκε μάλλον και η Renault και μολονότι κάποιοι θα πουν ότι ακόμη δεν έχουν βγει οι κανονισμοί της F1 για το 2018, οι Γάλλοι παρουσίασαν στη Σαγκάη το δικό τους όραμα για την F1 του 2027.
To Renault RS 2027 Vision λοιπόν φορά έναν V6 τούρμπο και εφοδιάζεται με ένα διπλό σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας. Το τελευταίο αποδίδει 670 ίππους και αν προσθέσουμε σε αυτούς και την ισχύ του V6, τότε η συνολική αποδιδόμενη δύναμη φτάνει τους 1.341 ίππους, οι οποίοι καλούνται να κινήσουν το βάρους μόλις 600 κιλών μονοθέσιο
 
Προβλέποντας το μέλλον, το Renault RS 2027 Vision έχει κλειστό κόκπιτ, μια ιδέα που δεν είναι και τόσο καινοτόμα αν σκεφτεί κανείς πως είχε τεθεί σε διαβούλευση πριν και από το σύστημα Halo που τελικά δοκιμάστηκε αλλά δεν υιοθετήθηκε. 
Βέβαια η σχεδίαση και η αεροδυναμική δεν θυμίζουν σε τίποτα τα σημερινά μονοθέσια, αλλά κάπως έτσι δεν συνέβαινε και πριν δέκα χρόνια;
 
Στις τεχνολογίες που ενσωματώνει είναι και η αυτόνομη οδήγηση που ενεργοποιείται όταν στην πίστα υπάρχει το αυτοκίνητο ασφαλείας για να παραμένει σταθερή η ταχύτητά του και η απόσταση από τα προπορευόμενα μονοθέσια. Μάλιστα το μονοθέσιο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στα πιτ, όσο και όταν ακολουθεί το αυτοκίνητο ασφαλείας. 
Ακόμη, ένα σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα στους πιλότους της ίδιας ομάδας, τους επιτρέπει να ανταλλάσουν πληροφορίες στη διάρκεια του αγώνα αλλά και των δοκιμών. 
 
Όπως τόνισε και ο Cyril Abiteboul,επικεφαλής της Renault Sport Racing, με το Renault RS 2027 Vision θέλουμε να δείξουμε ότι η Renault είναι σε θέση να προβλέπει το μέλλον και να ετοιμάζεται γι' αυτό. Θέλουμε, κατέληξε, μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο να εμπνεύσουμε συζητήσεις στο πλαίσιο της αγωνιστικής κοινότητας, όντας πάντα προσηλωμένοι στους διαχρονικούς στόχους της Renault. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube