H Red Bull εξασφάλισε κινητήρα για το 2016

H Red Bull εξασφάλισε κινητήρα για το 2016

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα έχει συμφωνήσει για την προμήθεια κινητήρων το 2016.

Μετά από ένα καλοκαίρι αβεβαιότητας σχετικά με την προμήθεια κινητήρων, η μόνη εναλλακτική που απέμενε για τη Red Bull ήταν να τα ξαναβρεί με τον νυν συνεργάτη της, τη Renault.

Φαίνεται πως τώρα έχει υπογραφεί μια νέα συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία, η οποία με τη σειρά της σκοπεύει να αποκτήσει ξανά τη δική της ομάδα από το 2016, ολοκληρώνοντας την εξαγορά της Lotus.

O Horner (φωτ. κάτω) δήλωσε: «Του χρόνου θα είναι μια μεταβατική χρονιά. Έχουμε συμφωνήσει με έναν προμηθευτή κινητήρων για του χρόνου και η συμφωνία ελπίζω ότι θα επικυρωθεί τις επόμενες μέρες.

«Θα ακολουθήσει έναν εξελικτικό δρόμο, και η ειρωνεία είναι πως ήταν αυτός που προσπαθούσαμε να επιτύχουμε πριν 12 μήνες – και θα δούμε πώς θα πάει».

Το μέλλον της Red Bull ήταν στον αέρα για κάμποσους μήνες, αφού είχε αποφασίσει αρχικά να διακόψει το συμβόλαιό της με τη Renault ένα χρόνο πριν τη λήξη του.

Η ομάδα στράφηκε προς τη Mercedes, αλλά οι Γερμανοί δεν θέλησαν να προμηθεύσουν κινητήρες σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Η Red Bull στη συνέχεια είχε επαφές με τη Ferrari, όμως και η Scuderia επέλεξε να μη βοηθήσει, ενώ μια πιθανή συνεργασία με τη Honda τορπιλίστηκε από τον CEO του ομίλου McLaren, τον Ron Dennis.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube