H Mercedes καλοβλέπει την ιδέα για τρία αυτοκίνητα ανά ομάδα

H Mercedes καλοβλέπει την ιδέα για τρία αυτοκίνητα ανά ομάδα

...και η Red Bull φλερτάρει με τη Ferrari για να πάρει κινητήρες

Ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff δήλωσε πως θα του άρεσε η ιδέα να έχει κάθε ομάδα τρία μονοθέσια στο grid.

Την ίδια στιγμή ο Dietrich Mateschitz εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει της Red Bull και Toro Rosso από την F1 καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στην οριστικοποίηση συνεργασίας με προμηθευτή κινητήρων. 
 
Μετά την απόφαση να μην συνεχίσουν με Renault, η Ferrari φαίνεται να είναι η μόνη επιλογή της Red Bull να συνεχίσει στην F1 την επόμενη σεζόν, καθώς η Mercedes αποφάσισε να μην της προμηθεύσει κινητήρες. 
Αν η Red Bull και η Toro Rosso εγκαταλείψουν το πρωτάθλημα, το grid θα μειωθεί σε 18 μονοθέσια από το 2016 συμπεριλαμβανομένης και της ένταξης της Haas από την επόμενη χρονιά. 
 
Ο Wolff είπε πως το τρίτο αυτοκίνητο με έναν νεότερο οδηγό θα μπορούσε να είναι η λύση, όμως προτιμά η F1 να μην χάσει καμία ομάδα. «Αν μια ομάδα φύγει - κάτι που φαινόταν να γίνεται πριν λίγο καιρό με τη Lotus - το τρίτο μονοθέσιο ανά ομάδα θα ήταν μια λύση για να συμπληρωθεί το grid», δήλωσε ο Wolff.
Ωστόσο, συμπλήρωσε, κάτι τέτοιο για μένα δεν φαντάζει και τόσο συναρπαστικό. Θα ήθελα να έχω και τη Red Bull μέσα στο πρωτάθλημα και ένα grid από 27-28 μονοθέσια και αρκετούς νέους οδηγούς, με όλα αυτά να συνθέτουν συνθήκες για συναρπαστικές μάχες στην πίστα. 
Σε κάθε περίπτωση πρώτη προτεραιότητα είναι να κρατηθούν όλες οι ομάδες μέσα στο παιχνίδι.
 
Τέλος, αναφερόμενος στα περί προμήθειας ή μη κινητήρων στη Red Bull, είπε πολύ διπλωματικά πως η Red Bull είναι ένα πάρα πολύ δυνατό brand για το σπορ και πως ο ίδιος δεν θα έβλεπε με κακό μάτι μια συνεργασία, όμως η Mercedes πιστεύει πως η κάθε όμάδα πρέπει κυρίως να κοιτά πως θα δυναμώσει η ίδια και θα ενισχυθεί απέναντι στον ανταγωνισμό. 
Η προτεραιότητα είπε είναι να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και πως θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στην κορυφή. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube