H McLaren βολιδοσκοπεί τη Mercedes για κινητήρες

H McLaren βολιδοσκοπεί τη Mercedes για κινητήρες

Συζήτησε την προμήθεια πελατειακών κινητήρων αν αποφασίσει να πάρει διαζύγιο από τη Honda.

Μετά από μια απογοητευτική περίοδο δοκιμών, όπου η κινητήρια μονάδα της Honda έδειξε αναξιόπιστη και αδύναμη, η McLaren άρχισε να εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για να σώσει τη φετινή της χρονιά.

Ενώ η Honda είναι ανένδοτη ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας ώστε να αυξήσει τη δύναμη, η McLaren ξέρει ότι δεν έχει περιθώριο να αφήσει τα πράγματα όπως έχουν. Η ομάδα δεν σχολίασε τη φημολογία τη σχετική με τη Mercedes, αλλά είπε πως όλοι οι δρόμοι εξετάζονται.

«Μαζί με τη Honda εξετάζουμε εναλλακτικές, αλλά δεν θα σχολιάσουμε φήμες στα ΜΜΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Υπάρχουν φόβοι ότι, αν η Honda δεν κάνει βήματα προόδου, η McLaren κινδυνεύει να είναι η τελευταία ομάδα στο grid και να δυσκολεύεται να φτάνει στον τερματισμό.

Αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στα χρήματα που παίρνει ως κατασκευαστής από τα εμπορικά δικαιώματα, αλλά και στην προσπάθειά της να βρει τον χορηγό που έχει ανάγκη για το 2018.

Μετά τις δοκιμές της Βαρκελώνης έγιναν συναντήσεις όπου απαιτήθηκε από τη Honda να επιταχύνει το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα, όμως η McLaren σκέπτεται παράλληλα να κοιτάξει και αλλού.

Ένας δρόμος είναι η προμήθεια των κινητήρων Mercedes που προορίζονταν για την ομάδα της Manor, και οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι μέσα στη χρονιά αν η Honda δεν δείξει σημεία βελτίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση όπου ζητήθηκε από τη Mercedes αν θα δεχόταν τη McLaren ως ομάδα πελάτη στο άμεσο μέλλον. Και η Mercedes δεν απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όμως, για να προχωρήσουν οι συνομιλίες, η McLaren πρέπει να ελευθερωθεί από τους περιορισμούς που επιβάλλει το συμβόλαιο με τη Honda. Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Το συμβόλαιο συνεργασίας είναι πολυετές και η Honda δείχνει αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματά της.

Επιπλέον, μια επιστροφή σε κινητήρες Mercedes θα αντιβαίνει σε παλιότερες δηλώσεις της McLaren, δια στόματος Ron Dennis, ότι μια ομάδα με πελατειακούς κινητήρες δεν θα μπορούσε ποτέ να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

Πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, δήλωσε πρόσφατα ότι η McLaren θα κυνηγούσε νίκες αν είχε κινητήρες Mercedes: «Ναι, θα νικούσαμε ξανά», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα AS.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube