H Aston Martin στην F1 με τη Red Bull;

H Aston Martin στην F1 με τη Red Bull;

H Aston Martin διαπραγματεύεται την επιστροφή της στη Formula 1 το 2016 με τη Red Bull και τη Mercedes!

Η βρετανική φίρμα σπορ αυτοκινήτων έχει συνομιλίες με τη Red Bull Racing για να γίνει επίσημος συνεργάτης της ομάδας στη θέση της Infiniti, με αντάλλαγμα να μεσιτεύσει ώστε να πάρει η Red Bull κινητήρες Mercedes.

Εκπρόσωπος της Aston Martin αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από το «αδελφό» μας AUTOCAR.

Η Aston Martin ανήκει κατά 5% στη Mercedes και είχε αγωνιστεί στην F1 το 1959 και το 1960 με περιορισμένη επιτυχία.

Αν υπογραφεί η συμφωνία, η Mercedes θα γίνει ο επίσημος συνεργάτης της Red Bull Racing στους κινητήρες και η Aston Martin τεχνικός συνεργάτης, με το όνομά της πάνω στα μονοθέσια, πιθανότατα στο κάλυμμα του κινητήρα.

Η συμφωνία λέγεται ότι έχει την έγκριση της Mercedes, που επιθυμεί να έχει περισσότερες πελατειακές ομάδες ώστε να αποσβέσει την επένδυσή της στη Formula 1. Δεν θεωρεί την Aston Martin ανταγωνιστή, αφού έχει στρατηγική συνεργασία μαζί της στον τομέα των κινητήρων μέσω της AMG. Εξάλλου η Mercedes δίνει κινητήρες και στη Lotus, που επίσης παράγει σπορ αυτοκίνητα.

Τη συμφωνία πιστεύεται ότι επινόησαν ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer, μαζί με τον διευθυντή μάρκετινγκ και επικοινωνίας, Simon Sproule. Στους δυο τους αποδίδεται και η σημερινή συμφωνία χορηγίας της Red Bull Racing από την Infiniti, που είναι σύμμαχος της Renault.

H Red Bull Racing έχει συμβόλαιο με τη Renault για την προμήθεια κινητήρων μέχρι το τέλος του 2016, όμως η σχέση αυτή, που έφερε οκτώ παγκόσμιους τίτλους, έχει στραβώσει τους τελευταίους μήνες καθώς η Renault δεν έχει ανταγωνιστικούς και αξιόπιστους κινητήρες.

Πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, εμφανίστηκε να επιδιώκει διαζύγιο με τη Renault, δηλώνοντας σε συνέντευξη ότι η γαλλική εταιρία «καταστρέφει το κίνητρό μας και την απόλαυση στην F1».

Αν η Red Bull πάει με τη Mercedes, η Renault είναι πιθανό να αποσυρθεί από την F1 ή να κάνει δική της ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube