Grand Prix Βρετανίας: Pole position για Rosberg, καταστροφή για Ferrari, Williams

Grand Prix Βρετανίας: Pole position για Rosberg, καταστροφή για Ferrari, Williams

Στη δεύτερη θέση ο Vettel, ακολουθούμενος από Button - Πώς ο Hamilton μέσα σε ένα γύρο βρέθηκε από πρώτος, έκτος

Επεισοδιακές αλλά και άκρως ενδιαφέρουσες από όλες τις απόψεις αποδείχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Βρετανικού Grand Prix στο Silverstone.

Με τη βροχή να αναγάγει τη διαδικασία σε λοταρία σε ό,τι αφορά στην επιλογή ελαστικών αλλά και το χρόνο που θα επέλεγαν οι οδηγοί να βγουν στην πίστα, η πρώτη έκπληξη ήρθε όταν στo Q1 τέθηκαν εκτός συνέχειας της διαδικασίας οι δύο Ferrari αλλά και οι δύο Williams! Kαι αυτό γιατί το session ξεκίνησε σε βρεγμένο οδόστρωμα με τα intermidiates ελαστικά να είναι αυτά που έπρεπε να επιλέξουν οι ομάδες. Ομως, προς το τέλος του χρόνου του Q1, Ferrari και Williams αποφάσισαν να βάλουν slicks στα μονοθέσιά τους. Κάπου εκεί, κάτι το ψιλόβοροχο που δυνάμωσε, κάτι η κίτρινη σημαία που βγήκε  δεν τους επέτρεψαν να βελτιώσουν τους χρόνους τους και να εξασφαλίσουν μια θέση στο Q2. 

Στο Q3  o Ηamilton θα θυμάται για χρόνια τη βλακεία που έκανε και που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως υπερβολική σιγουριά αλλά και ως… αλαζονεία. Και μπορεί η pole position να πήγε στον Rosberg που πρόλαβε και έκανε τον ταχύτερο γύρο περνώντας τη γραμμή εκκίνησης 1" μόλις πριν λήξει ο χρόνος, όμως ο Hamilton που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος, θα θυμάται πως σε αυτόν τον γύρο έχασε 5 συνολικά θέσεις!

Και ατό γιατί ενώ η πίστα είχε στεγνώσει και όλοι πίεζαν για έναν ακόμη καλύτερο γύρο, εκείνος επέλεξε να… ρολάρει στο Silverstone πιστεύοντας πως ο χρόνος του δεν κινδυνεύει…

Ετσι, εκτός από τον ομόσταυλό του τον πέρασαν οι Vettel, Button, Hulkenberg και Magnussen. Ο Βρετανός απλά αρκέστηκε να δηλώσει πως "Αποφάσισα να μην κάνω το γύρο. Ήταν λάθος μου". 

Να σημειώσουμε πως ο Esteban Gutierrez (ήταν 14ος) χάνει 10 θέσεις στο γκριντ λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε στον αγώνα της Αυστρίας για μη ασφαλή αποδέσμευση κατά τη διάρκεια pit-stop, ενώ πέντε θέσεις χάνει και ο Max Chilton (ήταν 13ος) λόγω του ότι οι μηχανικοί της Μarussia άλλαξαν εκτάκτως κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιό του.

Ετσι, ο Bottas θα ξεκινήσει από την 16η θέση, ο Massa από την 17η, ο Alonso από την 18η και ο Raikkonen από την 19η.

2014 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube