GP Ρωσίας: Το σερί του Rosberg συνεχίζεται

GP Ρωσίας: Το σερί του Rosberg συνεχίζεται

O Nico Rosberg πήρε την 7η στη σειρά νίκη του, ενώ ο Lewis Hamilton κατάφερε να περισώσει μια δεύτερη θέση.

Ο Nico Rosberg κυριάρχησε στο Ρωσικό Grand Prix, παίρνοντας με άνεση την 4η νίκη του σε 4 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος.

Όμως το σημείο ενδιαφέροντος ήταν η άνοδος του Hamilton από τη 10η στη 2η θέση. Κι αν ο Βρετανός δεν αντιμετώπιζε ένα περαστικό πρόβλημα με την πίεση νερού στον κινητήρα του, που τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό, ο ίδιος δήλωσε ότι είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη.

Ο Hamilton πάντως βοηθήθηκε στο έργο του από την εγκατάλειψη του Sebastian Vettel μετά από δύο αλλεπάλληλες συγκρούσεις με τον Daniil Kvyat.

Ο Vettel επιχειρούσε να προσπεράσει τον Daniel Ricciardo για να του πάρει την 5η θέση από την εσωτερική της δεξιάς Στροφής 2, αμέσως μετά την εκκίνηση, ενώ ο Perez ήταν δίπλα τους στην εξωτερική.

Ο οδηγός της Ferrari έδειχνε να έχει ολοκληρώσει την κίνηση όταν χτυπήθηκε από πίσω από τον Kvyat. Η Ferrari σπρώχτηκε με το πλάι πάνω στη Red Bull του Ricciardo, που με τη σειρά της χτύπησε τη Force India του Perez, σκάζοντας το πίσω δεξιό της λάστιχο.

Στη συνέχεια ο Kvyat ξαναχτύπησε τον Vettel από πίσω στη γρήγορη Στροφή 3, γυρίζοντας τη Ferrari που έπεσε πάνω στον τοίχο. Ο Γερμανός ήταν έξαλλος και το έδειξε με θυμωμένες φράσεις στον ασύρματο, γεμάτες «μπιπ».

Ο Ρώσος, που όπως και ο team-mate του, ο Ricciardo, αναγκάστηκε να σταματήσει στα pits για αλλαγή εμπρός πτέρυγας, τιμωρήθηκε με ποινή stop and go 10 δευτερολέπτων για πρόκληση δύο συγκρούσεων.

Φυσικά βγήκε το Safety Car για να απομακρυνθεί η Ferrari και να καθαριστεί η πίστα από τα θραύσματα που οφείλονταν σε αυτό το ατύχημα αλλά και σε ένα δεύτερο, πιο πίσω, όπου ο Gutierrez είχε χτυπήσει τον Hulkenberg.

Eνώ ο Rosberg παρέμενε ανενόχλητος επικεφαλής, ο Hamilton είχε επωφεληθεί ανεβαίνοντας στην 5η θέση, που έγινε 4η όταν πέρασε τη Williams του Felipe Massa στη Στροφή 2 αμέσως μετά την επανεκκίνηση του αγώνα.

Στον 7ο γύρο ο Hamilton πήρε την 3η θέση από τον Kimi Raikkonen περνώντας τη Ferrari από την εσωτερική της Στροφής 4, αφού ο Φιλανδός είχε αργή έξοδο από την προηγούμενη στροφή κυνηγώντας τον Valtteri Bottas.

Ο Bottas κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Hamilton μέχρι το πρώτο του pit-stop στον 16ο γύρο (από τους 53) και ξαναβγήκε μπροστά από τον Βρετανό όταν σταμάτησε κι εκείνος ένα γύρο αργότερα.

Όμως δύο γύρους αργότερα ο Hamilton κατάφερε να πάρει τη 2η θέση από την εσωτερική της Στροφής 2, παρότι ο Bottas είχε και αυτός DRS λόγω του προπορευόμενου Fernando Alonso που δεν είχε ακόμη σταματήσει για λάστιχα.

Με καθαρή πίστα μπροστά του, ο Hamilton πλησίασε τον Rosberg από τα 12,5” στα 7,5”, πριν τον ειδοποιήσουν για το πρόβλημα με την πίεση νερού και αναγκαστεί να κόψει ρυθμό για να τερματίσει.

Η διαφορά των δύο Mercedes γρήγορα ανέβηκε και πάλι στα 13” για να φτάσει τελικά τα 25” στον τερματισμό αφού ο Rosberg σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον προτελευταίο γύρο – παίρνοντας έτσι και το πρώτο “Grand Slam της καριέρας του (pole, πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα, ταχύτερο γύρο και νίκη)

Ο Bottas έχασε τη θέση στο βάθρο από τον Raikkonen, που σταμάτησε 4 γύρους αργότερα για το μοναδικό του pit-stop και ξαναβγήκε στην πίστα μόλις μπροστά από τον συμπατριώτη του.

Ο Massa τερμάτισε 5ος μετά από ένα μοναχικό αγώνα, όπου η Williams τον κάλεσε 7 γύρους πριν το τέλος για να φορέσει τα πολύ μαλακά λάστιχα, καθώς ήταν πολύ μπροστά από τον Alonso και ήθελαν να είναι γρήγορος σε περίπτωση που θα έβγαινε Safety Car ώστε να επιτεθεί και πιθανώς να κερδίσει θέσεις.

Ο Alonso τελικά πήρε την 6η θέση, και τους πρώτους του βαθμούς από το Ουγγρικό GP πέρσι τον Ιούλιο. Ο Ισπανός επωφελήθηκε από την εγκατάλειψη του Max Verstappen του οποίου η Toro Rosso παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα.

Ο Kevin Magnussen έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας την 7η θέση και τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς για τον ίδιο και τη Renault, βγαίνοντας νικητής σε μια μάχη πέντε μονοθεσίων για τους τελευταίους βαθμούς.

Ο Δανός τερμάτισε μπροστά από τον Romain Grosjean, που πήρε βαθμούς για τρίτη φορά φέτος με τη Haas. Ο Perez κατάφερε να ανέβει ξανά μέχρι την 9η θέση, ενώ Button πήρε τον τελευταίο βαθμό περνώντας τον Sainz προς το τέλος του αγώνα.

Ο Ricciardo δεν κατάφερε να ανέβει πάνω από τη 12η θέση, αφού ήταν αργός με τα μεσαία λάστιχα που του φόρεσαν στο αναγκαστικό pit-stop του στην αρχή, και τα οποία του άλλαξαν με μαλακά σε ένα δεύτερο pit-stop.

O Αυστραλός τερμάτισε τελικά μπροστά από τον Palmer, με τη δεύτερη Renault, ενώ ο team-mate του, ο Kvyat, αφού εξέτισε την ποινή του κατατάχτηκε 15ος, πίσω από τη Sauber του Ericsson.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ GP ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΓΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ SOCHI:

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΑΥΤ/ΤΟΧΡ./ΔΙΑΦ.
1Nico RosbergMercedes1h32m41,997s
2Lewis HamiltonMercedes25,022s
3Kimi RaikkonenFerrari31,998s
4Valtteri BottasWilliams/Mercedes50,217s
5Felipe MassaWilliams/Mercedes1m14,427s
6Fernando AlonsoMcLaren/Honda1 γύρος
7Kevin MagnussenRenault1 γύρος
8Romain GrosjeanHaas/Ferrari1 γύρος
9Sergio PerezForce India/Mercedes1 γύρος
10Jenson ButtonMcLaren/Honda1 γύρος
11Daniel RicciardoRed Bull/TAG Heuer1 γύρος
12Carlos SainzToro Rosso/Ferrari1 γύρος
13Jolyon PalmerRenault1 γύρος
14Marcus EricssonSauber/Ferrari1 γύρος
15Daniil KvyatRed Bull/TAG Heuer1 γύρος
16Felipe NasrSauber/Ferrari1 γύρος
17Esteban GutierrezHaas/Ferrari1 γύρος
18Pascal WehrleinManor/Mercedes2 γύροι
-Max VerstappenToro Rosso/FerrariΕγκατ.
-Sebastian VettelFerrariΑτύχημα
-Rio HaryantoManor/MercedesΑτύχημα
-Nico HulkenbergForce India/MercedesΑτύχημα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ

Θ.ΟδηγόςΒαθμοί
1Nico Rosberg100
2Lewis Hamilton57
3Kimi Raikkonen43
4Daniel Ricciardo36
5Sebastian Vettel33
6Felipe Massa32
7Romain Grosjean22
8Daniil Kvyat21
9Valtteri Bottas19
10Max Verstappen13
11Fernando Alonso8
12Kevin Magnussen6
13Nico Hulkenberg6
14Carlos Sainz4
15Sergio Perez2
16Jenson Button1
17Stoffel Vandoorne1
18Jolyon Palmer0
19Marcus Ericsson0
20Pascal Wehrlein0
21Felipe Nasr0
22Esteban Gutierrez0
23Rio Haryanto0

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Θ.ΚατασκευαστήςΒαθμοί
1Mercedes157
2Ferrari76
3Red Bull/TAG Heuer57
4Williams/Mercedes51
5Haas/Ferrari22
6Toro Rosso/Ferrari17
7McLaren/Honda10
8Force India/Mercedes8
9Renault6
10Sauber/Ferrari0
11Manor/Mercedes0
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube