GP Ουγγαρίας: Ένας απίθανος Ricciardo παίρνει μια εξαιρετική νίκη [upd]

GP Ουγγαρίας: Ένας απίθανος Ricciardo παίρνει μια εξαιρετική νίκη [upd]

Οι Fernando Alonso και Lewis Hamilton συμπλήρωσαν το βάθρο στο Grand Prix της Ουγγαρίας, που ήταν αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός φετινός αγώνας.

O Daniel Ricciardo πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στην Ουγγαρία σε έναν εξαιρετικό αγώνα. Ο Αυστραλός έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης στους έξι τελευταίους γύρους, όταν όντας τρίτος πέρασε πρώτα τον Lewis Hamilton και στη συνέχεια τον Fernando Alonso για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση η Ferrari του Ισπανού που έδωσε πραγματική μάχη αλλά δεν μπόρεσε να μείνει πρώτος και να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Όμως ακόμη και αυτή η δεύτερη θέση είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή των προσπαθειών του Alonso, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά όλης της σεζόν. Τρίτος ο Hamilton που ξεκίνησε τον αγώνα από το pit lane. 

Για τον Daniel Ricciardo ήταν μάλλον ο αγώνας της ζωής του στο Hungaroring. Όχι μόνον γιατί οδήγησε άψογα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη στρατηγική της  Red Bull, αλλά και γιατί κατάφερε να πάρει τη μπουκιά από το στόμα του επίσης εκπληκτικού Alonso  που έφερε τη Ferrari (με όλα της τα προβλήματα) στη δεύτερη θέση. Και όλα αυτά χωρίς να υποτιμούμε τον Hamilton που έκανε και αυτός έναν επικό αγώνα, μπροστά από τον Nico Rosberg που είχε την pole position.  

O αγώνας ξεκίνησε με την πίστα βρεγμένη εξαιτίας της δυνατής βροχής που είχε προηγηθεί. Έτσι η προφανής επιλογή ελαστικών για όλους ήταν τα ενδιάμεσα. Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο Nico Rosberg κράτησε την πρώτη θέση και ο Valtteri Bottas πέρασε τον Sebastian Vettel και έστριψε δεύτερος. Την ίδια στιγμή από το pit lane ξεκινούσαν οι Lewis Hamilton και Kevin Magnussen, όπως και ο Daniil Kvyat γιατί έσβησε ο κινητήρας του στο γύρο σχηματισμού.

Στον 9ο γύρο η έξοδος του Marcus Ericsson με την Caterham έβαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και πολλούς από τους οδηγούς στα pit για αλλαγή ελαστικών. Άπαντες εκτός του Jenson Button επέλεξαν slick ελαστικά, με τη McLaren να ρισκάρει περιμένοντας βροχή και να βάζει ξανά ενδιάμεσα στον Βρετανό, ενώ άφησε και τον Magnussen με ενδιάμεσα στην πίστα. Η εκτίμηση όμως αποδείχθηκε λάθος κάτι που ανάγκασε τους οδηγούς να ξαναμπούν στα pit. 

Στο μεταξύ με όλα αυτά τα μπες-βγες ο Ricciardo βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, μπροστά από τους Massa, Alonso, Vergne, Rosberg, Vettel, Hamilton, Perez, Bottas, Gutierrez και Raikkonen. Ο Ricciardo είχε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τον Massa και το εκμεταλλεύτηκε όση ώρα ο Alonso πίεζε τον Βραζιλιάνο της Williams για την 3η θέση. 

Η είσοδος στην πίστα για δεύτερη φορά του αυτοκινήτου ασφαλείας έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους οδηγούς να μπουν για αλλαγή ελαστικών. Ο Alonso δεν το έκανε και έτσι με την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας βρέθηκε αυτός επικεφαλής του αγώνα με τους Vergne, Rosberg, Vettel και Hamilton να ακολουθούν. Στη συνέχεια, και αφού ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των pit stop, o Alonso βρέθηκε στην πρώτη θέση αλλά με τα μαλακά ελαστικά αρκετά φθαρμένα, και τον Hamilton στη 2η θέση και λιγότερο φθαρμένα ελαστικά μεσαίας γόμας. Πίσω τους βρισκόταν ο Ricciardo με φρέσκα μαλακά ελαστικά και ακολουθούσαν οι Bottas, Massa, Raikkonen, Rosberg, Vettel, Vergne και Button. Ο Rosberg πέρασε τους Raikkonen και Massa και ανέβηκε 4ος ενώ ο Bottas μπήκε στα pit και έπεσε 8ος.

Το θρίλερ παίχτηκε στους τελευταίους γύρους, με τον Alonso να αγωνίζεται να διατηρήσει την πρωτιά, τον Hamilton να προσπαθεί από τη μία να περάσει τον Alonso και από την άλλη να αμυνθεί στον Ricciardo. Κάπου εκεί έκανε την καθοριστική επίθεση ο Αυστραλός που πέρασε παλληκαρήσια τον Hamilton και στη συνέχεια "κατάπιε" τον Alonso για να σημειώσει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Rosberg πήρε την 4η θέση και ακολούθησαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Jean-Eric Vergne και Jenson Button.

Επόμενος αγώνας στις 22-24 Αυγούστου με το GP Βελγίου στο Spa.

Τα αποτελέσματα του Grand Prix Ουγγαρίας

Θέση

No

Οδηγός

Ομάδα

Γύροι

Χρόνοι

Grid

Pts

1

3

Daniel Ricciardo

Red Bull Racing-Renault

70

Νικητής

4

25

2

14

Fernando Alonso

Ferrari

70

+5.2 secs

5

18

3

44

Lewis Hamilton

Mercedes

70

+5.8 secs

22

15

4

6

Nico Rosberg

Mercedes

70

+6.3 secs

1

12

5

19

Felipe Massa

Williams-Mercedes

70

+29.8 secs

6

10

6

7

Kimi Räikkönen

Ferrari

70

+31.4 secs

16

8

7

1

Sebastian Vettel

Red Bull Racing-Renault

70

+40.9 secs

2

6

8

77

Valtteri Bottas

Williams-Mercedes

70

+41.3 secs

3

4

9

25

Jean-Eric Vergne

STR-Renault

70

+58.5 secs

8

2

10

22

Jenson Button

McLaren-Mercedes

70

+67.2 secs

7

1

11

99

Adrian Sutil

Sauber-Ferrari

70

+68.1 secs

11

 

12

20

Kevin Magnussen

McLaren-Mercedes

70

+78.4 secs

21

 

13

13

Pastor Maldonado

Lotus-Renault

70

+84.0 secs

20

 

14

26

Daniil Kvyat

STR-Renault

69

+1 Lap

10

 

15

17

Jules Bianchi

Marussia-Ferrari

69

+1 Lap

15

 

16

4

Max Chilton

Marussia-Ferrari

69

+1 Lap

18

 

Ret

21

Esteban Gutierrez

Sauber-Ferrari

32

+38 Laps

13

 

Ret

10

Kamui Kobayashi

Caterham-Renault

24

+46 Laps

17

 

Ret

11

Sergio Perez

Force India-Mercedes

22

+48 Laps

12

 

Ret

27

Nico Hulkenberg

Force India-Mercedes

14

+56 Laps

9

 

Ret

8

Romain Grosjean

Lotus-Renault

10

+60 Laps

14

 

Ret

9

Marcus Ericsson

Caterham-Renault

7

+63 Laps

19

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube