GP ΗΠΑ: Στο κιβώτιο της Red Bull η αιτία της εγκατάλειψης του Verstappen

GP ΗΠΑ: Στο κιβώτιο της Red Bull η αιτία της εγκατάλειψης του Verstappen

Tι είπε ο Ολλανδός για το λάθος πιτ-στοπ και σε ποιον απέδωσε ευθύνες

«Λίγο πριν εγκαταλείψω άκουσα έναν παράξενο θόρυβο από τον κινητήρα. Στη συνέχεια άφησα τον συμπλέκτη και από την ενδοσυννενόηση μου ζήτησαν να τον ελευθερώσω ξανά, μήπως και μπορέσουν να δουν τι είναι. Μετά... τίποτα! Εγκατάλειψα!».
 
Κάπως έτσι περιγράφει ο Max Verstappen τη στιγμή της εγκατάλειψής του στο Austin, τονίζοντας πως θα μπορούσε να πάρει κάποιους βαθμούς έχοντας έναν καλό τερματισμό, κάτι που τελικά ομως δεν κατάφερε.
Λίγο αργότερα, η Red Bull επιβεβαίωσε μέσω twitter το αίτιο που οδήγησε τον Ολλανδό στο... γρασίδι, σημειώνοντας πως «επιβεβαιώθηκε πρόβλημα στο κιβώτιο του Max». 
 
Ωστόσο και άσχετα με την εγκατάλειψη, ο Verstappen έδειξε να χάνει την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα στον τερματισμό, ακόμη και μια θέση στο βάθρο, από ένα κακό πιτ-στοπ. 
Ο Ολλανδός μπήκε στα πιτ χωρίς η ομάδα να είναι έτοιμη και έχασε πολύτιμο χρόνο (και θέσεις) με τους μηχανικούς να τρέχουν να πάρουν θέσεις και να βρουν λάστιχα.
 
Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα πήρε την ευθύνη λέγοντας πως η ομάδα του είχε πει να πιέσει στους προηγούμενους γύρους πράγμα και το οποίο είχε κάνει και έτσι περίμενε ένα πιτ-στοπ. Παραδέχτηκε πως έγινε λάθος συννενόηση με τους μηχανικούς του, οι οποίοι ποτέ δεν του είπαν να μπει στα πιτ στον συγκεκριμένο γύρο, αλλά εκείνος (μάλλον από τα συμφραζόμενα) κατάλαβε πως έπρεπε να μπει. 
Τη συνέχεια την είδαμε όλοι, αλλά το χειρότερο ήταν πως το πρόβλημα στο κιβώτιο δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να κερδίσει κάποιες χαμένες θέσεις από το «επεισοδιακό» πιτ-στοπ και να πάρει κάποιους βαθμούς για την ομάδα και τον εαυτό του βεβαίως. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube