GP Αυστραλίας: Gentlemen, start your engines!

GP Αυστραλίας: Gentlemen, start your engines!

Όλα έτοιμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς της F1, στη Μελβούρνη.

Μετά τις χειμερινές δοκιμές, ομάδες και οδηγοί έχουν πλέον κάνει το καλύτερο δυνατό και άπαντες ελπίζουν σε ένα καλό ξεκίνημα με τα φαβορί να θέλουν τη νίκη για ουσιαστικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Το GP στη Μελβούρνη γίνεται παραδοσιακά στο Albert Park, από το 1996, όταν για πρώτη φορά μεταφέρθηκε εκεί από την Αδελαΐδα, από όπου το 1985 ξεκίνησε το 1985 η εμπλοκή της Αυστραλίας στην F1.

Eπί της ουσίας πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης, αφού δεν υπάρχει πίστα και ο αγώνας γίνεται στους δρόμους μέσα στο πάρκο. 
Η διαδρομή είναι απαιτητική, στενή σε πολλά σημεία τόσο που να μην επιτρέπει προσπεράσματα, με τα τελευταία να ευνοούνται όμως σε αρκετά σημεία, όπως είναι η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού αλλά και η ευθεία που ακολουθεί το πρώτο σικέιν.

Φαβορί για τη νίκη, με βάση και τα συμπεράσματα από τις χειμερινές δοκιμές φαντάζει η Mercedes, με τις Red Bull και Ferrari να μην υπολείπονται όμως και να μπορούν και αυτές να διεκδικήσουν το πιο ψηλό σκαλί στο βάθρο.
Άλλωστε πρόκειται για έναν αγώνα που κατά καιρούς έχει κριθεί από τα εγωνιστικά απρόοπτα, την ώρα που στη συγκεκριμένη πίστα η ιστορία θέλει το safety car να βγαίνει συχνά…

Εδώ πρέπει να τονίζουμε ότι από φέτος έχουμε και νέο κανονισμό σε ό,τι αφορά στην είσοδο του safety car, κανονισμός που προβλέπει ότι μπορεί ανάλογα των συνθηκών μετά από την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, να πηγαίνουμε σε κανονική εκκίνηση (Starting Start), αντί της μέχρι τώρα ισχύουσας πρακτικής της επανεκκίνησης του αγώνα εν κινήσει (Rolling Start).

Αυτό θα αποφασίζεται από τον υπεύθυνο ασφαλείας και τους αγωνοδίκες ανά περίπτωση και οι οδηγοί θα βλέπουν τι μέλει γενέσθαι μετά την απομάκρυνση του αυτοκινήτου ασφαλείας από θα φωτεινά πάνελς που ανάλογα θα βγάζουν την ένδειξη «SS» ή « RS».
Είναι πασιφανές πως αν σε κάποιο αγώνα πάμε στη λογική του Starting Start, η κατάταξη μπορεί να αλλάξει δραματικά και οι εκπλήξεις να είναι μεγάλες.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 23/03 FP1: 03:00-04:30, FP2: 07:00-08:30

Σάββατο 24/03 FP3: 05:00-06:00, Κατατακτήριες: 08:00-09:00

Κυριακή 25/03 Αγώνας: 08:10

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube