GP Αμερικής: Ο Hamilton εμφατικά στην pole

GP Αμερικής: Ο Hamilton εμφατικά στην pole

Με σημαντική διαφορά, ενδεικτική της πρόθεσής του να κυριαρχήσει, ο Hamilton στην pole στο GP του Austin.

Ο Lewis Hamilton νίκησε τον teammate του και μεγάλο αντίπαλο του για τον τίτλο Nico Rosberg και πήρε την pole στο αμερικανικό GP, στο Austin του Texas.

Η Red Bull είχε φανεί γρήγορη στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά όταν πραγματικά είχε σημασία η Mercedes έβγαλε τον άσο από το μανίκι και έκανε διαφορά. Με χρόνο 1’34”999 ο Hamilton πήρε την pole. Το καλύτερό του είναι το πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι. Εκεί έκανε την διαφορά, κερδίζοντας σχεδόν τρία δέκατα από τον Rosberg. Ο οποίος έχασε τη γραμμή του και υποχρεώθηκε να ακολουθήσει μια πιο ανοιχτή γραμμή στην πρώτη στροφή και στους δύο χρονομετρημένους γύρους.



Ο Γερμανός, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος με 33 βαθμούς, δεν έχει μεγάλο άγχος για τη νίκη, αφού ακόμη κι αν ο Hamilton κερδίσει όλους τους αγώνες, του αρκεί να τερματίζει δεύτερος. Ο Rosberg έφερε την Mercedes του τρία δέκατα εμπρός από την Red Bull του Ricciardo. Στην 4η θέση του grid θα βρεθεί ο Verstappen που κατετάγη εμπρός από το δίδυμο της Ferrari. Το ταχύτερο από τα δύο ιταλικά μονοθέσια ήταν αυτό του Raikkonen που έκανε πάλι πιο πειστική δουλειά από τον Vettel.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ricciardo μετά τις δοκιμές της Παρασκευής, στις προσομοιώσεις αγώνα οι Red Bull φάνηκαν το ίδιο γρήγορες αν όχι ταχύτερες από τις Mercedes. Βέβαια, και ο ίδιος ο Αυστραλός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Rosberg και Hamilton στις ελεύθερες δοκιμές να τρέχουν με μειωμένη την απόδοση των κινητήρων τους για να τους προστατέψουν όσο γίνεται, μετά την εγκατάλειψη από σπασμένο μοτέρ του Hamilton στην Μαλαισία, ενώ οδηγούσε με διαφορά τον αγώνα.



Μια άλλη παρατήρηση για την ροή του αγώνα είναι ότι ο Verstappen και το δίδυμο των Mercedes είναι τα μόνα αυτοκίνητα που έκαναν τον ταχύτερο χρόνο στο Q2 με την μαλακή γόμα. Οπότε θα εκκινήσουν με αυτήν αντί της πολύ μαλακής όλων των υπολοίπων και θα έχουν την ευχέρεια ενός μεγαλύτερου πρώτου σκέλους. Στην 7η θέση τερμάτισε ο Nico Hulkenberg με την Force India, με αρκετή διαφορά στον χρόνο από τους άλλους τρεις της δεκάδας. Ο Hulkenberg ήταν μέσα στους ταχύτερους έξι τόσο στο Q1 όσο και στο Q2. Ήταν επίσης ο μόνος πέραν των Mercedes, Ferrari και Red Bull με χρόνο κάτω από το 1’36”. Ο Hulkenberg φαίνεται να είναι σε εξαιρετική φόρμα, προφανώς σε καλή διάθεση μετά την μεταγραφή του την Renault.

Στην 8η και 9η θέση τερμάτισαν οι δύο οδηγοί της Williams, με τον Bottas εμπρός από τον Massa. Και την 10άδα έκλεισε ο Sainz με την Toro Rosso. Ο Perez με την άλλη Force India έχασε την είσοδο στο Q3 για ένα δέκατο. Ο Alonso, έξι εκατοστά ακόμη πιο πίσω, βρέθηκε στην 12η θέση, μπροστά από την δεύτερη Toro Rosso, του Kvyat o οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα. Τον Ρώσο ακολουθούν ο Esteban Gutierrez με την Haas στον εντός έδρας αγώνα της αμερικανικής ομάδας, και η Renault του Joylon Palmer.

Η άλλη Haas του Grosjean απέτυχε να προκριθεί στο Q2. Το ίδιο και ο Jenson Button ο οποίος ήταν εκνευρισμένος επειδή συνάντησε την Renault του Palmer στην τελευταία στροφή. Ο Palmer, ο οποίος ήταν στον γύρο εξόδου και οδηγούσε αργά, καθώς ετοιμαζόταν να πάρει φόρα για την δική του προσπάθεια, επίσης ενοχλήθηκε από το συμβάν με τον Button και έδειξε την ενόχλησή του στον ασύρματο, παρά την πρόκριση στο Q2.

Εντυπωσιακή για τα standards της ομάδας ήταν η επίδοση του Ericsson με την Sauber, που κατετάγη στην 16η θέση, μπροστά από τους Grosjean, Magnussen και Button. Αντίθετα η άλλη Sauber με τον Nasr θα είναι στην προτελευταία θέση του grid, χωρίζοντας το δίδυμο των Wehrlein και Ocon με τις Manor. 






 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube