Γιατί ο Vettel απειλείται με ποινή στην Ιαπωνία για το ατύχημα που είχε με τον Stroll

Γιατί ο Vettel απειλείται με ποινή στην Ιαπωνία για το ατύχημα που είχε με τον Stroll

Το ατύχημα έγινε αμέσως μετά τον τερματισμό στη Μαλαισία στον αποκαλούμενο «γύρο επιβράδυνσης».

Και ενώ η καρό σημαία είχε πέσει στη Μαλαισία και τα μονοθέσια είχαν κόψει ρυθμό για να κάνουν έναν ακόμη γύρο με σκοπό να μπουν στα πιτ, ξαφνικά είδαμε τον Vettel να πηγαίνει με... τρεις τροχούς.
 
Αιτία μια επαφή που είχε με τον Lance Stroll η οποία δεν ήταν και τόσο ανώδυνη και πλήγωσε βαριά τη FerrariΟι αγωνοδίκες αναλύοντας το συμβάν, δεν έριξαν ευθύνη σε κανέναν από τους δύο οδηγούς.
 
Ωστόσο ο Vettel κινδυνεύει να δεχτεί ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα της ΙαπωνίαςΚαι αυτό όχι λόγω του συμβάντος αυτού καθαυτού, αλλά λόγω του γεγονότος ότι η αβαρία στη Ferrari δεν είναι λίγο πιο σοβαρή από όσο φάνηκε την πρώτη στιγμή και έχει να κάνει με το κιβώτιο ταχυτήτων
 
Η oμάδα έχει ήδη στείλει το κιβώτιο στο Maranello σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί η ζημιά αλλά κυρίως η δυνατότητα να επιδιορθωθεί.
Αν αυτό επιτευχθεί, τότε όλα είναι καλά. Αν όμως η Ferrari αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντικατάστασή του, τότε ο Γερμανός απειλείται με ποινή, εκτός αν η ομάδα πείσει τη FIA ότι πρόκειται για κάτι που εμπίπτει σε αυτό που λέμε «περίπτωση ανωτέρας βίας».
 
 
Ωστόσο ο Vettel στο συγκεκριμένο ατύχημα υπέπεσε και σε μια άλλη παρατυπία σε ό,τι αφορά στους κανονισμούς και συγκεκριμένα με το άρθρο 22.5 που ορίζει σαφώς ότι ο οδηγός όταν εγκαταλείπει το αυτοκίνητό του οφείλει μεταξύ άλλων να αφήσει μέσα σε αυτό το τιμόνιΟ Vettel όμως πήρε το τιμόνι μαζί του, όταν ανέβηκε στο μονοθέσιο του Pascal Wehrlein που τον μετέφερε στα πιτ. 
 
Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε είπε πως ήταν μια καθαρά αντανακλαστική κίνηση. 
«Δεν μπορούσα να βάλω το τιμόνι στη θέση του γιατί η κολόνα ήταν γυρίσμένη εντελώς ανάποδα. Στην αρχή το άφησα στο κάθισμα, αλλά καθώς είδα τον Pascal να σταματάει το πήρα μαζί μου, σκεπτόμενος ότι σε πολλές πίστες ύστερα από το πέρας του αγώνα οι κριτές ανοίγουν τις πόρτες στους θεατές. Ήταν πολύ εύκολο κάποιος να το πάρει αν γινόταν αυτό και δεν θα θέλαμε να το χάσουμε», είπε.  
 
Σε ό,τι αφορά πάντως τη συγκεκριμένη «παρατυπία» δεν προβλέπεται ο Γερμανός να χρεωθεί με κάποια ποινή. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube