Η ώρα της αλήθειας για Hamilton και Rosberg

Η ώρα της αλήθειας για Hamilton και Rosberg

Ο Rosberg ξεκινά πρώτος αύριο στο Abu Dhabi - Πώς πρέπει να τερματίσουν οι δύο μονομάχοι για να κερδίσουν τον τίτλο

O Nico Rosberg ξεκινά πρώτος αύριο στο Αbu Dhabi, ο Lewis Hamilton δεύτερος και όλοι κρατούν την ανάσα τους για το ποιος θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014.

Με τον αγώνα να δίνει διπλή βαθμολογία στους οδηγούς της δεκάδας, ο τίτλος είναι βέβαιο πως θα κριθεί στο νήμα και ακόμη πιο βέβαιο πως το φετινό φινάλε θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων χρόνων. 

Τους δύο οδηγούς της Mercedes τους χωρίζουν 17 βαθμοί με τον Βρετανό να είναι εμπρός στη βαθμολογία, που σημαίνει πως αν κανείς τους δεν τερματίσει, τότε πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Hamilton.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα σενάρια για οι υπολογισμοί για το σε ποια θέση πρέπει να τερματίσει ο καθένας τους για να πάρει τον τίτλο. 

Οι συνδυασμοί μοιάζουν λίγο με αυτούς του τζόκερ. 
-Ο Hamilton θα στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής αν τερματίσει στην 1η ή τη 2η θέση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα φέρει ο team mate του. 
-Επίσης, ο Βρετανός θα πανηγυρίσει τίτλο αν τερματίσει εμπρός από τον Rosberg ή ακριβώς πίσω του, όποια θέση και αν είναι αυτή.
-Αν ο Rosberg κερδίσει ο Hamilton δεν πρέπει να είναι στην τρίτη ή σε πιο πίσω θέση για μην να πάρει ο Γερμανός τον τίτλο.
-Επίσης, αν ο Rosberg τερματίσει 2ος, για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα θα πρέπει ο Hamilton να τερματίσει σε μια θέση πίσω από την πέμπτη, ενώ αν ο Rosberg τερματίσει τρίτος θα πρέπει ο Hamilton να βρεθεί εκτός της εξάδας.
-Τέλος, η αριθμητική λέει πως αν ο Rosberg τερματίσει 4ος, για να πάρει τον τίτλο θα πρέπει ο team mate του να μην τερματίσει υψηλότερα από την 9η θέση. 

Η αλήθεια είναι πως όπως φαίνεται το μεγάλο άγχος το έχει ο Hamilton. Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς και για πολλούς αξίζει τον τίτλο. 

Από την άλλη ο Rosberg είχε μια εξαιρετική παρουσία όλη τη χρονιά και οι φίλοι του έχουν να λένε για τις επιδόσεις του αλλά και για το γεγονός πως είναι λιγότερο “περίεργος” χαρακτήρας από τον Βρετανό και πολύ πιο προσιτός. 

Η ομάδα βέβαια προσέλαβε ειδικό αθλητικό ψυχολόγο για να διαχειριστεί τον Hamilton, κάτι που δείχνει πως ο Βρετανός θα έχει ένα προβληματάκι (το λέμε έτσι) αν δεν κατακτήσει τον τίτλο.

Προγνωστικά δεν υπάρχουν.
Αρκεί ένα λάθος, μια στιγμή απροσεξίας από τον έναν ή τον άλλον για να χαθεί το παιχνίδι αντίστοιχα. Ο Rosberg ξεκινά με το πλεονέκτημα της pole position αλλά και ο Hamilton έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται. Άλλωστε ο Βρετανός δεν έχει ανάγκη να ριψοκινδυνεύσει, αφού η δεύτερη θέση του δίνει τίτλο. Άρα, αρκεί να κρατηθεί πίσω από τον team mate του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να πανηγυρίσει τον τίτλο και να αφήσει τον Γερμανό με τον… πικρό πανηγυρισμό της πρώτης θέσης.

Από την άλλη ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το ρόλο του τρίτου στη σειρά εκκίνησης Valteri Bottas αλλά και του τέταρτου Felipe Massa. Ο Hamilton μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να κοιτά μπροστά αλλά σίγουρα θα έχει ανάγκη να κοιτά τους καθρέφτες του για να δει τι κάνουν οι δύο Williams.

Μια επαφή με τον έναν εκ των δύο μπορεί να του καταστρέψει όλη τη χρόνια (και μεταξύ μας σε κάτι τέτοιο ελπίζει και ο Rosberg) ενώ αν κάποιος χωθεί στη γραμμή τερματισμού ανάμεσα σε αυτόν και τον Rosberg τότε ο Γερμανός θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014. 

Και αυτό ο Hamilton δεν θέλει να το δει απόψε ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube