To γαλλικό Grand Prix επιστρέφει στo Paul Ricard

To γαλλικό Grand Prix επιστρέφει στo Paul Ricard

Από το 2018 θα μπει στο καλαντάρι η πίστα

Ευχάριστα νέα για τους φίλους της Formula 1 στη Γαλλία που θα αποκτήσουν και πάλι, μετά από πολλά χρόνια, το δικό τους Grand Prix.

Αυτή τη φορά η πίστα που θα το φιλοξενήσει είναι αυτή του Paul Ricard και όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, αυτό θα γίνει από το 2018.

Η ακριβής ημερομηνία που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας δεν έχει βέβαια προσδιοριστεί ακόμη, όμως είναι σαφές πως αυτή θα είναι στα μέσα περίπου της αγωνιστικής σεζόν, άρα στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Να σημειώσουμε πως η Γαλλία έχει να «γιορτάσει» δικό της αγώνα εδώ και δέκα χρόνια από το Magny-Cours.

Η μετακόμιση του γαλλικού Grand Prix στο νότο δεν είναι κάτι το καινοτόμο. Τo «Le Castellet» έχει φιλοξενήσει συνολικά 14 αγώνες στο διάστημα μεταξύ 1970 και 1990. Πρώτος νικητής στη συγκεκριμένη πίστα ήταν το 1971 ο Jackie Stewart με μια Tyrell-Ford και τελευταίος ο Alain Prost με Ferrari το 1990.

Οι οργανωτές ελπίζουν το 2018 να έχουν πάνω από 60.000 θεατές με τους 40.000 από αυτούς να φιλοξενούνται στις νέες κερκίδες. Παράλληλα υπολογίζουν πως ο συνολικός τζίρος στις μέρες του αγώνα θα ανέλθει στα 65 εκατ. ευρώ (στην ευρύτερη περιοχή) στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 35 εκατ. ευρώ από την άφιξη και φιλοξενία θεατών και ομάδων. 

Στο όλο πρότζεκτ επιστροφής της Formula 1 στο Paul Ricard εμπλέκεται και ο Eric Boullier της McLaren.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube