Formula 1: Με 88 εκατομμύρια ευρώ η Monza μένει στο καλαντάρι έως το 2020

Formula 1: Με 88 εκατομμύρια ευρώ η Monza μένει στο καλαντάρι έως το 2020

Έκλεισε η συμφωνία - Ποιος θα πληρώσει τα χρήματα στον Ecclestone

Τέλος η αγωνία για τους φίλους της Monza, ενός χώρου ιστορικού αν μη τι άλλο για την F1, που λόγω οικονομικών προβλημάτων κινδύνευε να βγει έξω από το καλαντάρι του θεσμού.
 
Όπως ανακοινώθηκε και σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης «La Gazzetta dello Sport», εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της Monza στο καλαντάρι της F1 έως το 2020, αντί 88 εκατομμυρίων ευρώ που θα πληρώσουν οι διοργανωτές στην FOM συμφερόντων του Bernie Ecclestone
 
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη διοργάνωση τεσσάρων GP και από τα 88 εκατομμύρια τα 20 θα πληρώσει η Περιφέρεια της Λομβαρδίας (πέντε για κάθε αγώνα).
Είναι άγνωστο αν η πίστα θα πληρώσει από δικά της χρήματα το υπόλοιπο ποσό ή αν αυτό θα βγει από τα ταμεία της Heineken δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο μεγάλης χορηγίας στην F1, στο πλαίσιο της οποίας από φέτος το GP της Ιταλίας θα λέγεται Heineken Grand Prix.
 
 
Ο Bernie Ecclestone φέρεται να δήλωσε ευτυχής για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, την ώρα που ο πρόεδρος του Ιταλικού Συνδέσμου Αυτοκινήτου Angelo Sticchi Damiani επιβεβαίωνε και αυτός με τη σειρά του την επίτευξη της συμφωνίας. 
 
Να θυμίσουμε πως αν δεν ευδοκιμούσε η συμφωνία, το ιταλικό GP δεν θα χανόταν από το καλαντάρι αλλά θα γινόταν στην πίστα της Imola, λύση που είχε αποδεχτεί με δηλώσεις του και ο Bernie Ecclestone
Ο αγώνας στη Monza θα γίνει φέτος στις 4 Σεπτεμβρίου και θα είναι ο δεύτερος αγώνας μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα του πρωταθλήματος. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube