Ferrari σε Newey: Έλα και πάρε ό,τι θες!

Ferrari σε Newey: Έλα και πάρε ό,τι θες!

Οι Ιταλοί του δίνουν «γη και ύδωρ» για να εγκαταλείψει την Red Bull.

Αν πιστέψουμε το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, που υπογράφει ο Luigi Perna, η Scuderia δίνει στον σχεδιαστή το βάρος του σε χρυσό για να μετακομίσει στη Ferrari.

To φλέρτ (ή καλύτερα ο διακαής πόθος) της Ferrari για τον Adrian Newey είναι βέβαια γνωστό και προτάσεις του έχουν γίνει κατά καιρούς, όμως ο Βρετανός τις είχε αρνηθεί όλες λέγοντας ότι δεν φεύγει από την Red Bull.

Και γιατί να φύγει όταν ο μισθός του είναι της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς να υπολογίζονται και τα μπόνους των καλών αποτελεσμάτων.

Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν, αφού τα μεν μπόνους των καλών αποτελεσμάτων δεν θα έρθουν, ενώ για τον μισθό υπάρχει υπερδιπλάσια προσφορά από τη Ferrari, η οποία χαρακτηριστικά λέει ότι «για εμάς το χρηματικό δεν είναι πρόβλημα, αρκεί ο Newey να πει το ναι». Η δήλωση αυτή ήρθε σαν απάντηση στο ερώτημα για το τι θα γίνει με το συμβόλαιο του Newey με την Red Bull, το οποίο σίγουρα περιλαμβάνει «καυτές» ρήτρες.

Μάλιστα, για να κάνουν το πακέτο ακόμη πιο δελεαστικό για τον Βρετανό σχεδιαστή, η Ferrari του δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσει εν λευκώ το διάδοχο της LaFerrari, αλλά εάν θέλει να εμπλακεί και στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του πρωτότυπου προδιαγραφών LMP1 για το Le Mans.

Όλα αυτά -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport- ο Νewey φαίνεται να τα άκουσε με προσοχή και αυτό έδωσε το δικαίωμα στη Ferrari να δηλώσει επισήμως πως αν κάποτε δεν είχαν καμία πιθανότητα να τον ντύσουν στα κόκκινα, τώρα οι πιθανότητες αυτές έχουν φτάσει στο 30%.

Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να γίνει πρόταση και στον Sebastian Vettel, διαρρέοντας εντέχνως πως θα ήταν πιο εύκολο να δεχτεί ο Newey αν ήξερε ότι στη Ferrari θα ήταν και το «βαφτιστήρι» του (αλλά και το αντίθετο), θέλοντας να τονίσουν τη σχέση που έχει ο Βρετανός με τον Γερμανό οδηγό. Να θυμίσουμε ότι ο Vettel είναι η μεταγραφή που ονειρεύεται να κάνει ο Luca di Montezemolo.

Μένει να δούμε αν το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport θα υλοποιηθεί ή αν ήταν αρκούντως... κατευθυνόμενο για να δημιουργήσει κλίμα. Όπως και να έχει ο Newey είναι στο στόχαστρο της Ferrari, όντας ίσως ο μόνος που μπορεί να κάνει το θαύμα και να επαναφέρει τους κόκκινους στην κορυφή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube