Ferrari: «Έξω» Τομπάζης και Fry, «μέσα» ο Gutierrez

Ferrari: «Έξω» Τομπάζης και Fry, «μέσα» ο Gutierrez

Στη Scuderia κόσμος πάει κι' έρχεται. Ηχηρή αποχώρηση αυτή του Νικόλα Τομπάζη, ηχηρή πρόσληψη αυτή του Gutierrez

Φαίνεται ότι στη Ferrari έχουν βαλθεί να τα αλλάξουν όλα. Δεν τους έφτανε η αποχώρηση του Fenando Alonso και η έλευση του Sebastian Vettel, αλλά η αναδιάρθρωση της ομάδας προχωρά ακόμη περισσότερο.

Έτσι, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Νικόλα Τομπάζη να αποχωρεί από τη Scuderia. Μάλιστα, μαζί με τον Έλληνα επικεφαλής σχεδιασμού αποχώρησε και ο τεχνικός διευθυντής στο τομέα του σασί, Pat Fry.

Τη θέση του Τομπάζη πήρε ο Simone Resta, ενώ ο James Allison είναι πλέον το “Big Boss” του τεχνικού τμήματος. Ο Allison θα επιβλέπει και τον τομέα της μηχανολογίας στην πίστα, έχοντας τον Massimo Rivola σαν υπεύθυνο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του τμήματος Formula 1.

Στο πλαίσιο των αλλαγών (να θυμίσουμε πως ξεκίνησαν με την απομάκρυνση του Luca di Montezemolo) υπεύθυνος του γραφείου Τύπου ανέλαβε ο δημοσιογράφος, Albert Antonini, με τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο, Renato Bisignani, να παίρνει τη θέση του marketing manager.

Την ίδια στιγμή ο Esteban Gutierrez που αποχώρησε από τη Sauber βρήκε θέση στη Ferrari σαν δοκιμαστής και τρίτος οδηγός. 

Ο Maurizio Arrivabene τον υποδέχτηκε τονίζοντας πως “ο Esteban ήρθε να πλαισιώσει το δίδυμο των παγκόσμιων πρωταθλητών Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen και να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη του μονοθεσίου”. 

Από την πλευρά του ο Μεξικανός οδηγός δήλωσε πως είναι τιμή γι΄αυτόν να αποτελεί μέλος της Scuderia και ότι θα κάνει το παν για να εξελιχθεί και ο ίδιος ως οδηγός και παράλληλα να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube