Έτσι ουρλιάζουν τα F1 της Scuderia [videos]

Έτσι ουρλιάζουν τα F1 της Scuderia [videos]

Δείτε και κυρίως ακούστε μερικά από τα καλύτερα μονοθέσια F1 της Ferrari να τα δίνουν όλα στην πίστα του Mugello.

Είτε επρόκειτο για οκτώ είτε για δέκα είτε για δώδεκα κυλίνδρους, η Ferrari είχε πάντα το τέλειο αυτοκίνητο F1 για τα αυτιά σου.

Τότε, αλλά και τώρα με τη μνημόνευσή τους, όταν η κουβέντα έρχεται στα παλιά μονοθέσια της F1, ο ήχος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Πριν την έλευση της υπετροφοδότησης, η Ferrari φημιζόταν ως η καλύτερη «μουσικός» της πίστας. Προς μεγάλη μας τύχη, η Scuderia, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να βγάζει «βόλτα» τα αγωνιστικά της από καιρού εις καιρόν, έτσι για να μας θυμίζει πόσο εντυπωσιακές οφείλουν να είναι οι μηχανές της Formula 1.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η  Ferrari έτρεχε το ούλτρα αποκλειστικό «Corse Clienti», δηλαδή την επίσημη αγωνιστική διοργάνωση για πελάτες, όπου οι ιδιοκτήτες των FXX KFXX, και 599XX μπορούσαν να φέρουν τα αυτοκίνητά τους στο Mugello και να τα οδηγήσουν στο όριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιταλική ραψωδία με Ferrari FXX K [video]

Μαζί με τα αυτοκίνητα των πελατών, η Ferrari έφερε και δύο τρία μονοθέσια από εκείνα τα παλιά της Formula 1. To παλιότερο ήταν ένα 312Β του 1970 που το οδηγούσε εκείνη της περίοδο ο Clay Regazzoni, με 12κύλινδρο 3λιτρο μοτέρ. Η Ferrari έφερε ακόμη ένα μοντέρνο μονοθέσιο V8 και το καλύτερο, ένα από τα μονοθέσια με μοτέρ V10 από τις αρχές του 2000.

Δείτε στα videos τα μονοθέσια στο φυσικό περιβάλλον τους να πηγαίνουν –πώς το λέγαμε παλιά;- τσίτα τα γκάζια κι εσείς βάλτε τον ήχο «τσίτα τα γκάζια».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube