Έρχεται νέα ομάδα στη Formula 1;

Έρχεται νέα ομάδα στη Formula 1;

Η FIA επιβεβαιώνει ότι την έχει προσεγγίσει νέα ομάδα για πιθανή είσοδο στην F1.

Η πιθανότητα εισόδου μιας 11ης ομάδας στην F1 φαίνεται να ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν για αίτημα κατοχύρωσης ονόματος στην Μ. Βρετανία, ενώ η FIA επιβεβαιώνει ότι το τελευταίο διάστημα την έχει προσεγγίσει κάποιος οργανισμός με αντικείμενο την πιθανή είσοδο στα Grand Prix.

Φήμες υπήρχαν αρκετές εβδομάδες τώρα, ότι μια νέα ομάδα είναι στα σκαριά. Αλλά τίποτα πιο χειροπιαστό δεν υπήρχε. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν είχε αποκαλυφθεί. Χθες ωστόσο, από το Υπουργείο Εμπορίου της Μ. Βρετανίας και την υπηρεσία κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει εγγραφή και σχετικό αίτημα για την China F1 Racing Team Limited. Την εταιρεία, η οποία μέχρι πρότινος λέγονταν Bronze Fortune Limited, διαχειρίζεται ο Γάλλος δικηγόρος Michael Orts, ο οποίος συμμετέχει σε αγώνες GT στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Δεν υπήρξε άλλη πληροφόρηση. Και ο Orts δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο, ως προς το αν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια μια ομάδα όντως να φτάσει στο grid ή για ένα πυροτέχνημα. Μιλώντας στο συνέδριο FIA Sport στη Γενεύη την Τετάρτη, ο Jean Todt, πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι κάποιοι προσέγγισαν την FIA το προηγούμενο διάστημα με αντικείμενο συζήτησης την είσοδο μια νέας ομάδας στην F1.

«Υπάρχουν πάντα φήμες, αλλά αυτή τη φορά είχαμε όντως κάποιο ενδιαφέρον από ορισμένες ομάδες», είπε ο Todt. Και όταν ρωτήθηκε τι εννοεί με το «ορισμένες ομάδες» είπε «όχι πολλές». Είναι στο χέρι της Ομοσπονδίας να ανοίξει την πόρτα εισόδου στην F1 και ο Γάλλος είπε ότι θα κάνει κάτι τέτοιο μόνο αν διαπιστώσει ότι η πρόταση είναι όντως σοβαρή. «Θα ανοίξουμε την διαδικασία όταν θεωρούμε σωστό το timing και ώριμες τις συνθήκες. Αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα ομάδες και ιδανικά θα θέλαμε 12. Οπότε υπάρχει χώρος, αν έχουμε έναν ή δύο ισχυρούς νέους παίκτες, θα είναι καλύτερο για όους. Αν είναι ένα μεγάλος κατασκευαστής είναι πιο εύκολο. Αν είναι ιδιώτης θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Πρέπει να εξετάσουμε το αίτημα, να δούμε ότι οι άνθρωποι είναι φερέγγυοι και ικανοί, όπως με την HAAS , ας πούμε».

Ο Todt ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αδύνατο να δούμε τη νέα ομάδα το 2018.

[Πηγή Autosport

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube