Επίσημο: Παραμένει στη Ferrari και το 2016 ο Raikkonen

Επίσημο: Παραμένει στη Ferrari και το 2016 ο Raikkonen

H Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Kimi Raikkonen και για το 2016, δίνοντας ένα τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Φινλανδό να αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του βελγικού Grand Prix, η Ferrari έβαλε τέλος στα σενάρια και τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί σχετικά με το μέλλον του Kimi Raikkonen στους «κόκκινους». Η Scuderia ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Φινλανδός οδηγός θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην ομάδα και στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2016.

Οι φετινές μέτριες εμφανίσεις του Kimi Raikkonen με την Ferrari άνοιξαν από νωρίς τη συζήτηση για αντικατάστασή του, με τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων οδηγών για τη θέση του να πέφτουν στο τραπέζι μετά τα πρώτα 2-3 Grand Prix του πρωταθλήματος.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν ήταν και αυτά των Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg και Daniel Ricciardo, με τον πρώτο να φέρεται πριν από λίγο καιρό να έχει έλθει σε προφορική συμφωνία με την Ferrari και να τα έχει βρει και με τη Williams για το σπάσιμο του τωρινού συμβολαίου του.

Ωστόσο, η Ferrari αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Raikkonen για τη φετινή προσπάθειά του και τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, προχωρώντας στην ανανέωση του συμβολαίου του.

"Τι να πω. Το γεγονός ότι θα παραμείνω για έναν ακόμα χρόνο στην Ferrari σημαίνει για μένα ότι το όνειρο συνεχίζεται" ανέφερε ο πρωταθλητής του 2007 στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της παραμονής του.

"Η Scuderia είναι η οικογένειά μου, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, και εδώ θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην Formula 1. Είμαι πιο αφοσιωμένος από ποτέ στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία" συμπλήρωσε ο Φινλανδός που θα παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στο πλευρό του Sebastian Vettel.

"Η επέκταση του συμβολαίου με τον Kimi θα προσφέρει σταθερότητα στην ομάδα για του χρόνου", δήλωσε με τη σειρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene. "Αυτό θέλαμε και λάβαμε υπόψη μας επίσης και την πολύ καλή σχέση ανάμεσα στον Kimi και τον Sebastian. Με την επέκταση της συνεργασίας μας δείχνουμε την εμπιστοσύνη που έχουμε στις ικανότητες του και περιμένω να ανταμειφθούμε γι’ αυτό".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube